Последни новини
Начало | Новини | ДПС казва НЕ на ГЕРБ за нова конституция

ДПС казва НЕ на ГЕРБ за нова конституция

Под това заглавие сайтът на вестник “Стандарт” информира, че ДПС най-вероятно няма да подкрепи предложението за нова конституция и свикване на Велико народно събрание за приемането й. “Стандарт” научава това от собствени източници.

Според тях един от аргументите на ДПС е, че предложеният от Бойко Борисов и ГЕРБ проект не съдържа изменения на принципите и философията на основния закон на държавата.

Ако тази информация се потвърди, ГЕРБ вероятно няма да имат необходимия брой депутати за свикването на Велико народно събрание. По закон необходими са гласовете на 160 народни представителя за свикването на ВНС. Припомняме, че преди няколко дни БСП заяви, че няма да участва в консултациите на ГЕРБ за конституционни промени. По този начин дори с подкрепата на ВМРО, НФСБ, Атака, Воля и независимите депутати, около 20 гласа не достигат на партията на Борисов за необходимата бройка от 160.

Преди свикването на Велико народно събрание, ГЕРБ трябва да събере 120 подписа на народни представители до 2-ри септември. Очаква се управляващите да успеят да ги набавят. С тях те могат да вкарат изменения си вариант за нова конституция като точка по дневния ред на НС.

Прочетете също

По нещо за всяка възраст в Руския културен център

Руски културен център, РБ “Хр. Смирненски” – Плевен. Снимка – Плевен прес. Регионална библиотека „Хр. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *