До 4 септември 2023 в Плевен ще има екологосъобразен обществен транспорт / обновена /

Снимка – Пресцентър

На 18 юни 2021 г. (петък) от 11:30 ч. в Заседателната зала на Община Плевен на III етаж  ще бъде представен проект: „Утвърждаване на екологосъобразния обществен електротранспорт в Плевен”,  Административен договор за БФП № BG16M1OP002-5.004-0006-C01 (№Д-34-124 /19.11.2019 г.), който се осъществява с финансовата подкрепа на Процедура № BG16M1OP002-5.004 „Мерки за адресиране на транспорта като източник на замърсяване на атмосферния въздух“ по Приоритетна ос 5: „Подобряване качеството на атмосферния въздух“ на Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд и от държавния бюджет на Република България.

Общата цел на проекта е да допринесе за подобряване качеството на атмосферния въздух посредством намаляване нивата на фини прахови частици (ФПЧ10) и азотни оксиди (NOx) за достигане на утвърдените норми в атмосферния въздух чрез предприемането на мерки за подмяна на старите превозни средства на обществения градски транспорт с модерни екологични транспортни средства.

Проектът има заложени специфични цели, които включват опазване на околната среда чрез подобряване характеристиките на превозните средства, обслужващи общинския транспорт, спестяване на енергия, намаляване на шума и вибрациите в градските райони и други, които ще бъдат представени подробно по време на пресконференцията.

Общата стойност на проекта е 17 951 744, 44 лв., от които:

Безвъзмездна финансова помощ от Кохезионния фонд – 12 747 404,66 лв.;

Съфинансиране от националния бюджет на РБ – 2 249 542,00 лв.;

Съфинансиране от бенефициента: 2 954 797,78 лв.

Начало на проекта: 04.12.2019 г.

Край на проекта: 04.09.2023 г.

Пресцентър Община Плевен

На представянето на проекта за екологосъобразен обществен транспорт на 18 юни от 11.30ч. в заседателната зала на община Плевен ще научим повече. Читателската аудитория на „Плевен прес“ ще бъде своевременно информирана за детайлите по проекта, които интересуват гражданите – цената, броя, маршрутите на  превозните средства, разписанията, цената на билетите. Въпроси, които всеки гражданин може да зададе и лично на представянето.

Прочетете също

Коалиция ГЕРБ – СДС може да се справи с кризата като първа политическа сила

Коалиция ГЕРБ – СДС може да се справи с кризата като първа политическа сила

Част от лицата в кандидат-депутатската листа на коалиция ГЕРБ – СДС за 15 МИР Плевен. …

2 Последни коментари

  1. Ген. Винаров

    Аман от платени лизачески копи-пейст новини. Този сайт поне беше малко по-различен от останалите плевенски сайтове (след като и Бг Север развяха бялото знаме и се надупиха на всички за платени ПР публикации), превърнали се в платена агитколонка на общината, кмета, общинския съвет, местните политическите партии и техните крадливи членове и ръководители, разните там служби и службички в общината с назначаваните не по кадърност шефове и персонал, а по шуробаджанащина и партийна повеля калинки. Къде в тази новина е баш новината? Например колко броя ще бъдат тези електоавтобуси, каква е цената на един такъв електроавтобус, по какъв маршрут ще се движат и кои линии ще обслужват, с какво разписание, цената на билета каква ще бъде и т.н. Написаното в тази „новина“ е просто едно бла-бла и не казва нищо съществено и най-вече това което вълнува и интересува плевенчани.

    • Плевен прес

      И все още сме различни, г-н Винаров. Не се крием зад анонимни имена и не трием критични коментари. Вашият ни накара да допълним статията с данни и да искаме още информация на 18 юни. Като изключим казаното за „лизачески новини“, благодарим за коментара и продължавайте да ни четете. С уважение – Плевен прес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *