Последни новини
Начало | Здравеопазване | До 25-ти юни – безплатни неврологични прегледи

До 25-ти юни – безплатни неврологични прегледи

Ако имате неврологични проблеми обадете се на телефон 064/886 278, за да се запишете за преглед. Това ще става всеки четвъртък от 10.00 до 12.00 часа. Клиниката по неврология към УМБАЛ „д-р Георги Странски“ е организатор на  безплатните прегледи за хора в активна творческа възраст след 50 години с повишен риск от мозъчносъдови инциденти.

При тях ще са проведе комплексно изследване, което ще включва насочена неврологична анамнеза за настоящи оплаквания като главоболие, световъртеж, намалена възможност за концентрация, паметови нарушения, фамилна обремененост, измерване на артериално налягане, неврологично изследване, в което ще се търсят дискретни неврологични симптоми.  Ще се провежда и  невро-психологично изследване от лицензиран невропсихолог за наличие на  ранни конгнитивни нарушения, които не нарушават обичайните ежедневни и професионални активности на пациентите и остават незабелязани от тях. При някой от пациентите със значими  рискови фактори като захарен диабет, артериална хипертония и дислипидемия ще се проведе доплерово изследване на сънните артерии за откриване на асимптомни патологични изменения- стенози.

Прочетете също

Кметът на Плевен: Здравният министър или да делегира права на кметовете за отваряне на детски градини за деца на медици, или заповедта да се спазва от всички

Георг Спартански, кмет на община Плевен. Снимка – архив Плевен прес. По повод многобройни питания …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *