До 15 април превозвачите могат да подават в АПИ заявленията си за изплащане на държавна помощ

b44d15c0c1cd90f3bd2d942a37c7ecf4 1024x576 1 jpg

От 1-ви до 15-ти април превозвачите могат да подават в Агенция „Пътна инфраструктура“ заявленията си за изплащане на държавна помощ в подкрепа на разходите за стабилизиране на транспортния отрасъл, съобщават от АПИ. На 23 февруари т. г. Министерският съвет реши транспортните предприятия да бъдат подпомогнати с до 50 млн. лв. държавна помощ по мярката „Помощ в подкрепа на разходи за стабилизиране на транспортния отрасъл в Република България“. За предоставянето на помощта има положително становище от Европейската комисия за съвместимост с правилата в областта на държавните помощи и това дава възможност да се пристъпи към изплащането й. Определеният срок за предоставянето на помощта е до 30 юни 2024 г.

Пълният комплект от документи – заявление и декларации с приложенията към тях, които транспортните фирми трябва да попълнят и подадат като придружаващи документи са публикувани на интернет страниците на Агенция „Пътна инфраструктура“ – www.api.bg, и на Националното тол управление – www.bgtoll.bg, и могат да бъдат изтеглени тук.

Заявленията за кандидатстване с необходимите придружаващи документи се подават в деловодството на Агенция „Пътна инфраструктура“ на адрес гр. София, бул. „Македония“ №3.

Споделете:

Прочетете също

IMG 20240417 115910

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен днес, 17 април, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *