До кога с фалшивия патос за Левски?

ПЛАМЕН 3
“Ако губя, губя само мене си”. Художник – Пламен Вълчев.

Написаното не се отнася за онези българи, страдащи от липсата на водачи като Левски

и неговите завети.

Пак наближава годишнина от обесването му. Фейсбук започва да се пълни с неговия портрет. И с фейсбук славословия. Имащи се за политици народни избраници пак ще поднасят венци пред паметника му. Нищо, че са станали такива с купени гласове.  Големите началници ще се редят до тях, нищо, че са откраднали милиони от обществени поръчки. Чиновници послушно ще слагат карамфили, нищо, че са такива с измислени конкурси. Българите все така ще искат свобода, но „ако може да им се поднесе в къщите на тепсия”.

Днес идеите на Апостола продължават да се обезценяват пред очите ни /проф.

Пламен Митев/ и това не тревожи никой. Важното е да се отчетем с мероприятия пред паметника му.

Някой може ли да каже кой от заветите на Апостола сме изпълнили? Имаме ли „силна, независима, целокупна България”, каквато искаше той?  Имаме ли политик, който да ни посочи верния път в това трудно време? Политик, който да е „разсъдителен, постоянен, безстрашлив и великодушен? Щото „едно от тия качества да липсва на водача на тая свята работа, то той ще я улайняви”, казва ни Дякона. Спряхме ли да се „полъгваме по тези,които държат парите”,  да се продаваме, мислейки, че те държат и бъдещето ни? Защо не сме задружни, защо не приемаме думите му, че “всичко се състои в нашите задружни сили, срещу тях не може да противостои и най-силната стихия”.

На поредните мероприятия пред неговите паметници, тъжните очи на Апостола отново ще питат: Защо се кълнете в името ми, а делото на живота ми отдавна е мъртво? .

Поклон и прости, Дяконе!

Споделете:

Прочетете също

IMG 20240417 115910

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен днес, 17 април, …

4 Последни коментари

 1. Задружни ли ?! Разделени и различни като черното и бялото , ако ги смесим , т.е.обединим ,ще се получи една аморфна сива маса , наречена народ , над която ще стърчи единственно черно бесило …

 2. Надя Драганчева от Тутракан 7600

  Надя Николова Драганчева се казвам и живея в гр.Тутракан 7600 на ул.Панайот Хитов 5.Аз съм ма 72 години и съм много дискриминирана.Пребиха от бой моят син Николай Петков Ралчев на 48 години от гр.Тутракан.Сега синут ми е много психично болен и видимо му личи от далече, че е ненормален. Трагедия голяма държава няма.

  • Данаил Попов

   Апостоле, молим те чинно, ела отново и гръмни с пищова си всичката политическа сган, която ни окраде и безчинства безнаказано! Ще ти доставим патрони безплатно!

 3. Ханко Брат

  След конкурс…. Номинираха Цецка Цапева за мъж на годината!)))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *