Достойно представяне и трето място за ВВВУ „Георги Бенковски” на държавен военен шампионат

Бъдещите авиоинженери, младши сержант и те – Драгомир Петров, Цветелин Цаков и Стилян Драгошински, сержант Стоян Стоянов, старшите сержанти Красимир Димитров, Андрей Николов и Иван Белчев от ВВВУ „ Георги Бенковски” показаха стил и талант по време на държавния военен шампионат по дуелна и щафетна стрелба.

В много кратък период, под ръководството на треньора и състезателя с богат спортен опит майор Николай Николов и помощник -треньора старшина Димитър Николов, момчетата се мобилизира ха, за да представят достойно възроденото ВВВУ „Георги Бенковски”. Конкуренцията им бе от шест отбора от щатни военнослужещи и отбор от колеги курсанти от НВУ „ Васил Левски”.

Отлична организация и съдийство на шампионата на полигон „Люляк” на 2-ра тунджанска механизирана бригада край Стара Загора. Курсантите заеха трето място в дуелната стрелба със 7,62 мм автомат „Калашников”, а в щафетната стрелба с емблематичния „Калашников” са на пета позиция.
В крайното класиране – ТРЕТО място, след отборите на Съвместното Командване на Специалните операции и този на Сухопътни войски.

Наградите бяха връчени от бригаден генерал Стоян Шопов –Командир на 2-ра тунджанска механизирана бригада.
Ба момчетата им предстоят заключителните изпити от лятната сесия и участие в производството на Випуск 2020 „Добруджански” информират от ВВВУ „Георги Бенковски“.

Споделете:

Прочетете също

Маслени портрети смениха черно-белите снимки на плевенските кметове в Заседателната зала на Община Плевен

Снимка – пресцентър община Плевен. Портрети, нарисувани с маслени бои от плевенски творци, смениха досегашните …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *