Доминиращо червенобрежко присъствие при водачите на листи в област Плевен за предстоящите избори

Снимка – интернет.

Любопитна ситуация се оформя при водачите на кандидат-депутатските партийни листи, за парламентарните избори на 2 октомври 2022 година. За тези избори четирима от водачите са родом в град Червен бряг.

Това са:

– проф. Румен Гечев от „БСП за България”. Роденият през 1956 година в Червен брягикономист и политик е избиран за депутат в 37-о, 42-ро, 43-то, 46-то, 47-о Народно събрание. Водач на листата на БСП за 48-то НС.

 – Пламен Тачев от ГЕРБ. Роденият през 1964 година в Червен бряг политик и бизнесмен, е завършил Академията на МВР, специалност „Пожарна и аварийна безопасност”. Избиран е за депутат в 41-во, 42-ро, 43-то, 44-то и 45-то Народни събрания. За извънредните парламентарни избори през м. юли 2021 година, не бе включен в листата на ГЕРБ – СДС. Водач на листата на ГЕРБ-СДС за 48-то НС.

– Иван Янчев от ИТН. Роденият през 1989 година във Велико Търново юрист и политик, е бил общински координатор на „Има такъв народ” в община Червен бряг, където и до днес живеят неговите родители и близки. От началото на 2022 година е областен управител на Плевен за шест месеца от квотата на ИТН. След разцепването на партията става областен председател на „Има такъв народ” на мястото на Радостин Василев, бивш министър на спорта в кабинета „Петков”. Водач на листата на „Има такъв народ” за 48-то НС.

– Марио Рангелов от ДПС. Роденият през 1975 година в гр. Койнаре, община Червен бряг политик и бизнесмен, е с висше образование, специалност „Публична администрация”. Последователно е лидер на ДПС на местно, общинско и областно ниво. Бил е председател на ПК по земеделие в ОбС – Червен бряг. Член е на Изпълнителния съвет на ДПС. Депутат в 47-то НС. Водач на листата на ДПС за 48-то НС.

За пръв път в 15 МИР Плевен се оформя такова подобно доминиращо червенобрежко присъствие при водачите на партийни листи за изборите на 2 октомври.

Споделете:

Прочетете също

Община Червен бряг стартира прием на заявления за услугата „Топъл обяд“

Снимка – интернет. Процедурата „Топъл обяд“ е продължение на успешното изпълнение на тази операция в …

2 Последни коментари

  1. ГЕРБ свършиха с тоя водач. Няма да гласувам за тях за нищо на света с този начело в листата им. Жалко за излъганите надежди…

  2. Мишел от съпротивата

    „Най-ценните“ кадри са от там.Понеже местните си ги знаят,идват в Плевен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.