Договорът за партньорство с град Гандия е подписан

Диана Морант – кмет на Гандия /Испания/ и Георг Спартански – кмет на Плевен. Снимка – официален сайт на община Гандия.

„Гандия и българският град Плевен подписват Туининг протокола“. Това гласи официалното съобщение в интернет страницата на община Гандия /www.gandia.es/ В раздел „Актуално“ е публикувана обща снимка на Диана Морант – кмет на Гандия и Георг Спартански – кмет на Плевен.

В официалното съобщение под снимката между другото се казва: След подписването на споразумението кметът на Гандия Диана Морант подчерта, че с този акт на подписването на Протокола за туининг между Плевен и Гандия, правим голяма стъпка в приятелството, което имаме от 20 години. Тя обясни, че „има повече от достатъчно причини да се запечати това обединяване. Гандианците имат голям късмет със своите четири асоциации в България, които участват в нашата асоциативна структура. Освен това Гандия е до Валенсия, избирателното седалище на общите ви избори. В Гандия имаме българско официално училище /второто създадено в Испания/, което позволява на възрастното население да синхронизира обучението си с това в България. Гандия е град, който е отворен за всички култури и приносът на други националности като българската, ни обогатяват като град. Жителите на Плевен и Гандия отдавна са обвързани де факто. Но от днес официално ще се обединим с редица програми за обмен в допълнение към социалните, икономическите и културните взаимоотношения, които ще бъдат създадени с приятелите от Плевен. Заедно ще постигнем големи цели в полза на нашите любими общини“.

От своя страна Георг Спартански благодари на кмета и града за посрещането на българските представители и подчерта, че “въпреки физическата дистанция, която ни отделя, имаме подобна история и нашите градове имат много допирни точки, тъй като ние сме гостоприемни народи. Днес  подписахме протокола, който ще ни позволи официално побратимяване, което отразява добрите отношения, които сме запазили повече от 20 години “.

 

 

Прочетете също

Василий

Днес е Банго Васил – „Сурва-сурва година, догодина – пак живо и здраво“

Днес е Банго Васил - „Сурва-сурва година, догодина – пак живо и здраво“ Васильовден или …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *