Добра новина за Плевен!

Читалищна детска вокална група ще се бори за приза „Детска мелодия на годината“ .

Детска вокална група “Арлекино” при НЧ “Съгласие 1896” гр.Плевен. Снимка – личен архив

Детска вокална група „Арлекино“ при Народно читалище „Съгласие 1869“ – Плевен се класира за участие в  IV –тия Национален  фестивал „Детска мелодия на годината“ в съревнование с повече от 50 нови български песни за деца.

Националният фестивал за нови детски песни „Детска мелодия на годината” е ежегоден, има конкурсен характер и се провежда в рамките на две календарни години 20.03.2021 г. – 02.07.2022 г.

Първият етап на фестивала е за набиране на нови детски песни, в който   участват автори на музика, като  изпращат демо запис на своя песен до 01.06.2021 г.

Вторият етап е за прослушване за избор на деца изпълнители до 14 г. Кандидатите за изпълнители   изпращат видеозапис с две песни на български език   до  01.06.2021г.

Класирана за участие в Националния фестивал за нови детски песни „Детска мелодия на годината” 2021г е Вокална група ”Арлекино” – при Народно читалище „Съгласие 1869“ гр. Плевен с песента  „Чиста обич” – музика Георги Милтиядов, текст Теодора Вълева.

Заключителният гала – концерт за избор на песента на годината  ще се проведе през месец юли. Сдружение с нестопанска цел „За българска музика и изкуство” е организатор на  Фестивала с мeдийни партньори БНТ , Детската телевизия Екидс и онлайн телевизията „СтартТВ”

Успех на децата от Вокална група „Арлекино“!

Прочетете също

Конкурс „Моето приключение край Дунав” организира община Гулянци

гр. Гулянци, център. Снимка – интернет. Община Гулянци, ЦОП гр. Гулянци и МКБППМН организират конкурс …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *