Днес е Международния ден на мъжа

fc9d6545b1f2908035f0a71f69faac22

Днес отбелязваме Международния ден на мъжа. Идеята е заимствана от Индия, където на 19 ноември се чества Ден на мъжа и се подкрепя от ООН. Интересното е, че освен днешният Международен ден на мъжа има и Световен ден на мъжа, който се отбелязва в първата събота на ноември.

На

мъжете им се приписват различни качества като например, че са по-напористи, глава на семейството, закрилници и други. Дали това е така и какъв е българският мъж попитахме три дами с различен житейски опит:

“На първо място трябва да е сериозен, да е отговорен и да има приличен външен вид. Добре подържан. Да не е в разрез с всякакви естетически норми. Преди всичко трябва да е отговорен към семейството си, към обществото, към децата си и към всички околни. Като оценка по шестобалната система му давам оценка между 4,5 и 5. Не е съвсем зле българския мъж стига да е подхванат както трябва и да има подходяща жена до него… Трябва да притежава няколко качества. Първо да е забавен. Един мъж, когато е забавен, привлича вниманието. Трябва да има приличен външен вид. Не нужно да бъде супер модерен, а трябва да е чист и поддържан. Спретнат. Трябва да е работлив. Една жена обича мъжът цял ден да ходи на “лов” и да и донесе вечерта “плячката”. Цялата. И тя да я разпредели за семейството. Има мъже пълни отличници, но има и двойкаджии. Българският мъж е оправен, но срамежлив. Срамува се да бъде джентълмен, за да не му се присмее жената… В момента българския мъж е по-скоро объркан  поради ред фактори. Дезориентиран е. Хаотичен е. Липсва казармата. Там се формират навици и характер. Трябва да е здраво стъпил на земята. На такива мъже давам отлична оценка…”.

Това
е обобщението за нас българските мъже – какви сме и какви трябва да бъдем. Иначе казано – “Добрата жена се познава по ризата на мъжа, а добрият мъж по усмивката на жената”!. Или пък – “Мъжът не може да е мъж, ако жена не го признае”.

Споделете:

Прочетете също

kolelo

52-годишна шофьорка блъсна велосипедист в село Долни Луковит

Велосипедист е пострадал при пътен инцидент в село Долни Луковит на 20 юни. Лек автомобил, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *