Начало | Новини | Днес гледат делото срещу общинския съветник от ДПС Методи Петков

Днес гледат делото срещу общинския съветник от ДПС Методи Петков

Даниел Дереков

Днес в плевенския съд е първото дело срещу общинския съветник от ДПС Методи Петков. То е заведено от Даниел Дереков за това, че през м. август миналата година Петков го е пребил заради уловена риба.

Припомняме, че случката е станала в блатата на с. Каменец, където Дереков е бил на риболов. Петков и група цигани го пребили защото решили, че рибата е уловена в частния язовир на съветника. Освен това Дереков е бил принуждаван да яде суровата риба. Петков е снимал с телефон личната карта на Дереков, за да му има адреса и да плаши семейството му. Общинският съветник от ДПС поискал 5 хиляди лева от пребития мъж, защото „му тъпчел земята“. Поискал и още 10 хиляди лева за другите двама, скрити в блатото. Накрая взел 100 лева от портмонето на пребития мъж и му оставил другите 100, за да има за лекар. Наказателната ромска бригада нарязяла гумите на колата на мъжа.
Обвинението на Методий Петков е за средна телесна повреда по хулигански подбуди. Петков е избран за съветник на изборите през 2015 год. – човек с богато криминално минало, задържан за побой и рекет, но досега не е осъждан за нищо. От ДПС смятат, че става въпрос за битов инцидент. „Няма политическа задача, която да е изпълнявал, да набие някой. Той е направил това в лично качество”, заяви тогава депутатът от ДПС в Плевен Митхат Метин.

Защитата на Дереков е поета от столичния адвокат Марковски и негов екип.

Общинският съветник Методи Петков

Прочетете също

Общия градоустройствен план ще обсъжда Общинският съвет на Плевен

Общият устройствен план /ОУП/ на град Плевен и землището му ще бъде представен този месец …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *