Начало | Новини | Днес гледат делото срещу общинския съветник от ДПС Методи Петков

Днес гледат делото срещу общинския съветник от ДПС Методи Петков

Даниел Дереков

Днес в плевенския съд е първото дело срещу общинския съветник от ДПС Методи Петков. То е заведено от Даниел Дереков за това, че през м. август миналата година Петков го е пребил заради уловена риба.

Припомняме, че случката е станала в блатата на с. Каменец, където Дереков е бил на риболов. Петков и група цигани го пребили защото решили, че рибата е уловена в частния язовир на съветника. Освен това Дереков е бил принуждаван да яде суровата риба. Петков е снимал с телефон личната карта на Дереков, за да му има адреса и да плаши семейството му. Общинският съветник от ДПС поискал 5 хиляди лева от пребития мъж, защото „му тъпчел земята“. Поискал и още 10 хиляди лева за другите двама, скрити в блатото. Накрая взел 100 лева от портмонето на пребития мъж и му оставил другите 100, за да има за лекар. Наказателната ромска бригада нарязяла гумите на колата на мъжа.
Обвинението на Методий Петков е за средна телесна повреда по хулигански подбуди. Петков е избран за съветник на изборите през 2015 год. – човек с богато криминално минало, задържан за побой и рекет, но досега не е осъждан за нищо. От ДПС смятат, че става въпрос за битов инцидент. „Няма политическа задача, която да е изпълнявал, да набие някой. Той е направил това в лично качество”, заяви тогава депутатът от ДПС в Плевен Митхат Метин.

Защитата на Дереков е поета от столичния адвокат Марковски и негов екип.

Общинският съветник Методи Петков

Прочетете също

Фондация „Аз съм Кайлъка” поиска безвъзмездно ползване на къщата на ген. Винаров. Общинският съвет ще решава

Предложение да се учреди безвъзмездно право на ползване на фондация „Аз съм Кайлъка” върху недвижим …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *