Диригентът Йордан Камджалов: Кандидатът за кмет Чавдар Попов е един исторически шанс за Плевен

От ляво на дясно: Чавдар Попов, Йордан Камджалов, Мая Божилска. Снимка – Плевен прес.

Както вече информирахме, днес в парк-хотел „Кайлъка” беше представена кандидатурата на съдия Чавдар Попов, за кмет на Плевен в предстоящите местни избори на 29-ти октомври. Кандидатурата на Попов е издигната от Инициативен комитет, а негов почетен председател е диригентът Йордан Камджалов. Ето какво каза по този повод именитият маестро в кратко блиц-интервю за „Плевен прес”:

Маестро Камджалов, защо приехте да станете почетен председател на Инициативния комитет за издигане кандидатурата на съдия Чавдар Попов за кмет на Плевен?

За мен няма нищо по естествено от това. Аз познавам Чавдар Попов от 15 години, още когато нашите деца бяха бебета. Изцяло по семейна линия сме се виждали през годините. И когато той ми каза, че има такова намерение – да скочи в тази битка за доброто на хората, аз му се възхитих още повече.

Това е човек–магистрат, с 4 деца, който не тръгва в авантюра. Той тръгва в истинска работа за хората.

Аз мисля, че той е идеалният човек. От една страна, вие знаете моето супер специално отношение към Плевен. Плевен наистина е място на шампиони. Виждаме ги и около нас. Плевен е място на герои, знаем го, още от по-миналия век. Аз също с моята фондация, с която  подкрепяме таланти от 13 години, трябва да кажа, че много голям процент от тези таланти са свързани с Плевен. Плевен наистина е изумително място. Няма човек, който да не смята, че Плевен заслужава повече. Няма човек, който да смята, че Плевен е реализирал пълния си потенциал.

По отношение на самия Чавдар Попов бих казал, че /надявам се любимите ми плевенчани няма да се сърдят/, ако той се кандидатира за кмет на Търговище, Оряхово, Русе или Ню Йорк – аз също бих си сменил адресната регистрация и бих отишъл в Ню Йорк да гласувам за него.

Това е човек – мечта. Аз даже се опасявам другите градове да не започнат да му завиждат – всеки град иска един такъв кандидат – кмет и един такъв кмет.

Ако той спечели изборите, според мен ще започне масова миграция  в посока Плевен. Хората ще искат да живеят в Плевен, това е.

А как виждате в музикално отношение предстоящите избори ? По-скоро Вагнер или по-скоро Чайковски?

Щеше да е хубаво да е Чайковски, но те и двете са много драматични. Борбата, както казва поета, ще бъде безмилостно жестока. Не защото Чавдар Попов е жесток човек, а защото обстоятелствата в България са жестоки.

Истината е, че нашата прекрасна Родина по един особен начин изчезва и някой трябва да дърпа аварийната спирачка на това изчезване. И вижте тук атмосферата е наистина като в Холивуд. Заобиколени сме от топ хора – артисти, творци, юристи, спортисти, треньори. Ние в момента сме на едно истинско европейско ниво. И тези хора, които четат за Чавдар Попов и всеки ден броят им расте, просто говори за този човек.

Вижте, той не си прави услуга с това нещо. Той ще получава по-малка заплата и ще има по-малко време за жена си и прекрасните си 4 деца. Той наистина иска да работа за хората. Това е, пожелавам на всеки град да има кандидат като един Чавдар Попов  и пожелавам на хората да си го изберат. Ако не си го изберат, бих казал, че пропускат един исторически шанс.

Тоест, след изборите вместо да слушаме Ода на радостта, може да слушаме Реквием, ако хората не изберат Чавдар Попов…

Пожелаваме си истинската Ода на радостта във възможно най-мощния мажор. Плевен го заслужава.

Споделете:

Прочетете също

230 души ще напуснат БСП в Гулянци след пренаредена листа от ръководството на партията

Редактирайки решението на партийния общински съвет в Гулянци, Националният съвет на БСП поставя начело настоящ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *