Директорът на ДКТ „Иван Радоев“: Лесно е да се разпореждате с пари, които не са ваши

Васил Василев, директор на ДКТ „Иван Радоев“ със слово пред общинските съветници по време на извънредната сесия за приемане на Бюджет 2020 и решението им да вземат 70 хил. лв. от субсидията на театъра за други цели.

Вляво – Васил Василев, директор на ДКТ „Иван Радоев“. Снимка – Плевен прес.

Уважаеми дами и господа, благодаря, че ми предоставихте микрофона. Ще ви напомня, че в историята на Общинския съвет в Плевен едва ли е имало подобно посещение. И едва ли ще има друго.

Искам да ви благодаря, че в рамките на 4 години /толкова съм в Плевен/, от 45 % бюджет, който предоставяхте на ДКТ „Иван Радоев”, стигнахте до 5 %. Благодаря за днешното предложение, което сте направили, и с което този бюджет вече е 3 %.

Лесно е да се разпореждате с пари, които не са ваши. Лесно е да правите политика без да имате визия за нея. Историята обаче е безразлична към безличните хора. Бъдете смели. И когато давате пари, давайте ги от себе си. Вижте тези хора, които са зад гърба ми /сочи актьорите – б.а./. Те дойдоха доброволно. Защото всяка Божа вечер вдигат завесите на плевенския театър. И всяка Божа вечер застават пред публика, за да ѝ показват правотата на живота.

Аз съм господин Никой. Вие сте представителите на нашия град. За вас са гласували. Нямам моралното право да ви съдя. Ще ви съди бъдещото поколение, което идва след нас.

ДКТ „Иван Радоев” е много близо до вас. Елате и гледайте. Вижте паркинга ни, вижте хората, които работят в театъра.  И тогава съдете. Гласувайте по съвест, а не по политически причини. Защото сте представители на плевенската общественост, на нашия град.

Днес ще си тръгнем с решен бюджет за гражданите на Плевен. Умолявам ви, не мерете стотинките – мерете за бъдещето. Вижте колко станаха погребалните агенции в Плевен. Много повече отколкото са хората, останали в града. И ако това не го забелязвате, ей Богу,  такъв красив град да си умре – това е ваша отговорност.

И накрая искам да ви припомня, че всички революции в световната история са се правили от интелектуалци. Благодаря ви за вниманието !

Споделете:

Прочетете също

Пламен Тачев е водач на листата на ГЕРБ в 15 МИР Плевен, за изборите на 2 октомври

Пламен Тачев. Снимка – интернет. Пламен Тачев ще бъде водач в листата на ГЕРБ-СДС за …

3 Последни коментари

  1. Илия Павлов

    Добре казано,но има едно не според мен,трябвало е да се обърне към обшинските съветници без тези от ДСБ,ДБ,СДС и други които не са гласували до сега „ВЪЗДАРЖАЛИ“ се демек не са против ,и правят сечено на кмета Спартански! Честита Баба Марта!

  2. Плевен е един мъртав град!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.