Последни новини
Начало | Интервю | Директорът на СУ “Иван Вазов”: Това, което учениците заслужават, ще го направя

Директорът на СУ “Иван Вазов”: Това, което учениците заслужават, ще го направя

Директорът Димитър Митев, снимка-suivanvazov.com

След като във вторник образователният министър Красимир Вълчев обяви датите за “малките” и ”големите” матури през юни, “Плевен прес” потърсихме за коментар Димитър Митев, директор на най-голямото училище в област Плевен СУ “Иван Вазов”. Пред нас той сподели, че не очаква проблеми при провеждане на изпитите.

“Справяли сме се с много други неща. Да, ситуацията е нова за всички, но не е невъзможно предизвикателство. Аз мисля, че образователната система приема нещата съвсем спокойно. Все пак не мога да говоря от името на всички, но нещата се приемат спокойно и ще ги направим”.

В СУ ”Иван Вазов” ще се проведат изпитите след седми клас, като директорът изрази готовност да осигури още няколко стаи при необходимост. Квесторите ще бъдат по един в стая вместо двама, както е било досега.

Директорът Митев потвърди пред нас, че не се е отказал нито от бал, нито от изпращане. Въпросът е, според него, как да го направят, така че учениците да го почувстват. Със завършващия випуск престои да проведе една виртуална среща.

“Нямам желание да ги лишавам от нещо, което те са чакали с вълнение. Това, което заслужават, ще им го направя.”

На въпроса ни дали ще се спази традицията от 2008, баловете на училището да се проведат в хотел “Кайлъка”, Димитър Митев беше категоричен:

Имаме договор, платена е половината сума от есента. Традицията ще се спази. Ясно е, че не може да се спази традицията да е на 24 май, но остава една отворена вратичка ако дотогава се охлабят мерките. Традицията ни е вече от 12-13 години. Всичко зависи от това какви ще бъдат мерките. Ще го решим с децата, това е техен празник. Имаме опция и за есента. Важното е да е празнично, за да могат учениците да го почувстват.”

Прочетете също

Млади доброволци в битката с коронавируса в град Левски

Снимка – пресцентър община Левски Млади доброволци се включиха в битката за предпазване от заразата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *