Директорът на СУ „Иван Вазов“ по случай 15-ти септември: Да гледаме напред!

Снимка – „Плевен прес“

Нямаме никакви притеснения. Позитивното е главното, което трябва да предадем на децата днес“, заяви след откриването на учебната година в СУ „Иван Вазов“ директорът Димитър Митев. Пред „Плевен прес“ той допълни:

Освен физическото здраве има и психическо. Педагозите трябва да се грижим и за двете. Необходимо е училището и семейството да бъдат с еднаква нагласа за предизвикателствата. Нямам информация за съпротиви от наши ученици или техните родители по отношение на маските. Ще спазваме мерките, защото така ще подсигурим здравето на децата. Днес е празник за всички!“.

Програмата в СУ „Иван Вазов“ започна с тържествено посрещане на знамената на училището, вдигане на националното знаме и знамето на Европейския съюз.

Снимка – „Плевен прес“

Пред събралото се множество директорът пожела на колегите си, първокласниците и техните родители да приемат с позитивна нагласа предизвикателствата:

„Условията, които сме създали в нашата голяма къща, са добри. Да гледаме напред! Пътят който ще извървим не е лек, но щом сме в една посока, успехите ще дойдат. Правилата са за всички, без изключения!

Първокласниците бяха поздравени с изпълнения на песни и стихотворения от по-големите ученици, мажоретен състав и фанфарен оркестър.


За осми випуск от 32-тодишната си преподавателска кариера се подготвя тази година учителката Снежана Лишкова. Тя не скри въодушевлението си пред нас:

Първи клас трябва да бъде в училище, в класната стая. Родителите приеха правилата и няма никаква съпротива към мерките. Не знам кой очаква с повече нетърпение първия звънец – дали аз или децата, но сме въодушевени да започваме да учим.

Споделете:

Прочетете също

Започва изплащането на помощи за отопление от 15 август

Снимка – интернет. Изплащането на помощите за отопление за предстоящия зимен сезон (1 ноември 2022 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.