Последни новини
Начало | Новини | Диана Данова: собствениците на жилища с акт 15, да си извадят акт 16 и да плащат данъци

Диана Данова: собствениците на жилища с акт 15, да си извадят акт 16 и да плащат данъци

В дневния ред на сесията от 26-ти септември т.г. беше включено питане от Диана Данова за начина, по който се разпределят бюджетните средства за издръжка на детските градини. Причина за питането е неравномерното финансиране на същите, както и недостига на средства за тях. В тази връзка тя направи две предложения: едното е за изработване на формула, по която ще се разпределят общинските средства, така че да има равнопоставеност между учебните заведения. Другото е за увеличаване приходната част на общинския бюджет чрез издължаване на изискуемите данъци от страна на всички собственици на жилищни имоти, в т.ч. и тези, които нямат акт 16.

Диана Данова информира, че на територията на община Плевен фигурират и се ползват жилища, които са с акт 15, без издаден акт 16. Според нея целият квартал „Кайлъка“ е в това положение. Собствениците на всички тези жилища не плащат данък сгради.

„ Ако има законова норма, и аз с това ще се ангажирам, да проверя дали би могло през някакво законово основание да направим един регламент като наредба или поднормативен акт, с който да задължим собствениците, които така или иначе ползват тези жилища, да издадат своя акт 16 и да плащат изискуемите данъци. Те ползват всички възможности: електроенергия, водоснабдяване, а в крайна сметка приходи за общината няма. Така че това е един шанс за увеличаване на приходите в бюджета на община Плевен“, заяви общинската съветничка.

Диана Данова не се ангажира с конкретен срок за изпълнение на предложението си.

 

Прочетете също

Проф. Атанас Семов с призив за разбиране, председателят на БЛС – с призив да не се лекуват хора, д-р Халваджиян – с фаворит от фейсбук

Проф. Атанас Семов д.ю.н., преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”. Снимка – интернет. Проф. Атанас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *