Начало | Култура | Диана Данова /ГЕРБ/ – единственият общински съветник, реагирал на публикация

Диана Данова /ГЕРБ/ – единственият общински съветник, реагирал на публикация

Диана Данова /ГЕРБ/, която е член на постоянната комисия по култура в Общинския съвет, е единственият общински съветник реагирал на публикацията „Комисията по култура трябва да се закрие”. Поместваме нейното мнение без редакторска намеса:

„Правда, за да бъде материалът правдив е редно освен членовете на комисията по култура да предоставиш информация и за авторите на конкретните предложения за отпадане на посочените фестивали. Апропо, по повод посичането на симпозиума на скулптурата ми изниква въпрос: Защо трябва да предоставяме средства от общинския бюджет за гост-творци, а за плевенските автори да не се отделят средства да бъдат изпращани да славят града ни в други градове и държави. Огорчително е за чуждите да отваряме кесията, а за изявените културни деятели на Плевен да няма финансране за популяризиране на изкуството извън града ни. С уважение към теб и позицията ти!”.

Ето и нашият отговор:  „Да, ще предоставим още информация.  За тези, които не бяха на сесията да кажем: Христомир Христов /Манеца/ предложи да падне фестивала на духовите оркестри. Светослав Доков предложи да отпаднат “камънаците”. Не чухме аргументи от тях, затова ще ги поканим за интервю във връзка с предложенията им. Що се отнася до симпозиума и плевенските творци. Те самите го подкрепят /имаме предвид скулпторите/. В културата трябва да има съизмерване на творби и имена. Затова са симпозиумите и фестивалите. Що се отнася до плевенчани – имат право да видят и чужди творци, плевенските нееднократно са ги виждали. Също с уважение защото само вие реагирахте на статията !”

Прочетете също

Рожден ден празнува бившият плевенски кмет Андрей Романов

Андрей Романов. Снимка – лична фейсбук страница. На днешния 30-ти ноември своя 94 – ти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *