Последни новини
Начало | Политика | Избори | Джамбазки съди Велизар Енчев заради цитат на Ботев. Публикуваме позицията на Енчев по случая.

Джамбазки съди Велизар Енчев заради цитат на Ботев. Публикуваме позицията на Енчев по случая.

Любопитен казус се развива на политическото поле. Този път сблъсъкът е с патриотичен оттенък.Кандидатът за евродепут от ВМРО Ангел Джамбазки съди Велизар Енчев заради цитат от Ботев.

Предупреждаваме нашите читатели, че следното съобщение е взето директно от фейсбук страницата на Велизар Енчев и изразява изцяло неговата лична позиция по казуса. При публикуване на ответен отговор на г-н Джамбазки, непременно ще качим и него. Такъв все още няма.

Велизар Енчев: “Миналата седмица бе първото заседание на Софийския градски съд по делото на Ангел Джамбазки срещу Велизар Енчев.
Кандидатът за евродепутат от ВМРО е засегнат от коментар на кандидата за евродепутат от гражданската квота на БСП, в който Енчев се обръща към Джамбазки с тези думи на Христо Ботев: „Мъж ли си, жена ли, или хермафродит?…“


Нежната душа на Джамбазки била силно наранена от обвинението, че в Европейския парамент той гласува „въздържал се“ за Истанбулската конвенция, а в софийските телевизии громи същата конвенция. 
На 24 април т.г. вестник „Галерия“ публикува документ на Европейския парламент, от който се вижда, че при дебатите за Истанбулската конвенция Джамбазки не гласува „против“ , а избира вота „въздържал се“. Защо ли?
В софийския съд вемереовецът проплака, че бил уязвен и от думите „В Брюксел го играе гей, а в София – бей“. Двама свидетели на вемереовеца потвърдиха в съдебната зала, че той изпитал тежки душевни болки от публикацията и продължавал да страда. И само осъдителна присъда и 5000 лева ще излекуват нанесената му от Велизар Енчев рана. 
Страданието му се засилило и от друго разкритие – срамно гласуване на Джамбазки в Столичния общински съвет през 2010 г. Като общински съветник от ГЕРБ той гласува „въздържал се“ за изграждането на паметник на американските летци, бомбардирали София през Втората световна война. Но това не му пречи още на следващия ден да оглави шумен протест пред щатското посолство срещу същия паметник. 
И какво излиза от изнесените дотук факти? Че при две съдбоносни гласувания в европейския и в софийския парламент кресливият патриот от „Пиротска“ 5 не само не осъжда джендърството и бомбардирането на София, но всъщност ги подкрепя.
Нека избирателите сами преценят кой е прав в съдебното дело „Ангел Джамбазки срещу Велизар Енчев“, кой имитира патриотизъм и е с двойни морални стандарти. Съдебно дело, което, случайно или не, се вихри точно сега – на старта на кампанията за избор на европейски депутати. 
Кристално ясно е: Ако на евровота на 26 май гласуваш за Джамбазки, ти подаряваш гласа си на ГЕРБ и подкрепяш Истанбулската конвенция!”

Прочетете също

Пазарът на гласове е открит. Ще участвате ли ?

Ще приемете ли пари, за да подкрепите дадена партия на предстоящите избори ? Този въпрос …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *