Деца са внесли над 150 подписа в подкрепа на изграждането на скейтборд парк в Плевен

От ляво на дясно: арх. Невяна Иванчева; Георг Спартански – кмет на Община Плевен; Милен Яков – Заместник – кмет „Финанси и икономика”; Стефан Милев – Заместник – кмет „Проекти и хуманитарни дейности”. Снимка – „плевен прес“.

В понеделник, 26 септември, заместник кметът на община Плевен Стефан Милев информира за детската инициатива. Плевенски деца са събрали 150 подписа с искане за изграждането на скейт парк в града. По този повод Стефан Милев каза: „През седмицата на мобилността в град Плевен се проведе събитие за алтернативно придвижване в града. Идеята беше без автомобили с алтернативен транспорт да се придвижваме. На това мероприятие се бяха организирали деца, които събраха над 150 подписа.  Подписите са във връзка с изграждането на скейтборд парк, който беше заложен в програмата на община Плевен още преди две години. Не беше подкрепен от общинските съветници. Проблемът с място за практикуване на тези видове спорт, остана сериозен. Всички виждаме в централната градска част, колко много скейтбордисти и деца с тротинетки има, които рушат общинската собственост. При разговорите с тях винаги се поставя въпроса: Какво стана със скейтборд парка?

В деня на мобилността децата се бяха организирали пред Центъра за работа с деца и дойдоха, и ни връчиха тази подписка. Желанието им е в Плевен да бъде изграден този парк. Община Плевен ще предприеме отново всички необходими действия, ще актуализираме проекта, който имаме. Ще се направят нови количествени и стойностни сметки. 

Бяха договорени 630 хиляди лева със заем, с който да реализираме този проект. За две години стойността към момента не е реална и ще трябва осъвременяване. Надяваме се в следващият бюджет да бъдат заложени средства за изграждане на скейтборд парк. Мястото е бившата чешма „Балаклия“. Теренът е отреден за този парк, няма да се строй нищо друго. Община Плевен си стои твърдо зад своето виждане, че децата на Плевен заслужават да имат скейтборд парк“.

Споделете:

Прочетете също

3 декември – Международен ден на хората с увреждания

Снимка – интернет. Международният ден на хората с увреждания е обявен от Генералната асамблея на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *