Деца рисуваха в Художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен

Творческо ателие за деца в Художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен. Снимка – личен архив.

20 млади плевенчани рисуваха Бешков тази събота, 27 ноември. Най-малките участници в инициативата на Художествена галерия „Илия Бешков“ бяха 5 годишни, а най-големите седмокласници. Творческото ателие „Аз рисувам Бешков“ е част от инициативите посветени на 120 годишнината от рождението на големия български художник Илия Бешков. Предвидени са две творчески ателиета за деца, на 27 ноември и на 4 декември, а на 6 декември ще бъде подредена изложба с техните творби.

 Цвета Кацарова – директор на галерията сподели за читателите на „Плевен прес“:

„Наистина е хубаво да се работи с деца. Ще го направим отново, не само по инициативата свързана с нашия патрон. Следващата събота, на 4 декември, отново децата от  Плевен и цялата област ще могат да рисуват по теми на Илия Бешков. За нас беше интересно и удовлетворяващо. Различно е и преживяването за самите деца. Да рисуваш в галерия, сред творби на майстори и да имаш за наставници известни плевенски художници е прекрасна възможност.  Днес на децата помагаха Николай Неделчев – Кокала, Иван Велчев – Йово, Невелина Янакиева и  Емил Иванов.

Повечето деца бяха съпроводени и от двамата си родителите, и те имаха възможност да разгледат Галерията и да споделят това прекрасно преживяване с децата си. Надявам се следващата събота да има още повече участници. Надявам се да дойдат деца и от други селища от областта. Уверена съм, че ще имаме една прекрасна изложба на 6 декември от творбите на участниците в двете ателиета.“

Вижте повече от събитието:

Споделете:

Прочетете също

В Червен бряг наградиха 17 спортисти и един треньор за високи спортни резултати

Д-р Цветан Костадинов, кмет на Община Червен бряг и Патрицие Найманова, носител на два златни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.