Деца произведоха билкови продукти, за да купят дърво за двора на детска градина в Левски

20

Деца произведоха билкови продукти за да купят дърво за двора на детска градина в Левски. Днес, 15 ноември, в група “Палавници” на детска градина „Слънце“ в Левски отвори врати магазин “Билков рай”. По повод Световната седмица на предприемачество на Джуниър Ачийвмънт България и във връзка с работата по проект „Заедно за по-добро бъдеще“ по програма Еразъм+, децата произведоха билкова сол, билково олио и арома торбички.

class="wp-block-image size-large">8 1

Целта на откритата практика беше у децата да се формират бизнес умения и предприемачески способности с екологична насоченост. Задачите, които изпълниха по време на дейността бяха: прилагане на практика на специфични умения за професии в сферата на хранителната промишленост, козметиката и екологията чрез ролева игра; усъвършенстване на взаимодействия и взаимоотношения с връстници и възрастни; намиране на ново приложение на природни материали и изработване на биопродукти от тях, чрез подбиране и използване на различни заготовки и рециклирани материали. Спазването на етикетни норми на поведение, общуване и възпитаване в положително емоционално отношение към многообразието от природни материали беше от първостепенна важност в дейността.

class="wp-block-image size-large">15

Произведените продукти децата продадоха на специални гости от Община Левски, Народно читалище “Георги Парцалев – 1901”, ДГ “Локомотив”, ОУ “Максим Горки”, СУ “Крум Попов”, ДГ „Слънце“. Със спечелените пари децата заявиха желанието си да купят дърво за двора на детската градина и да организират заедно с учители и родители поход  до Крушунските водопади през пролетта. Екипът на група „Палавници“ – Габриела Костова и Катя Ганчева благодари на менторите Мария Цанкова, Илияна Танчева, Силвия Станислав, Милена Кадирова и на бизнес-консултанта Вероника Славова – еколог в община Левски за оказаното съдействие и високата оценка.

14

Който желае ще може да си закупи от билковите продукти на Коледен базар пред сградата на Община Левски на 16 декември от 10:30 до 13:30 часа.

Информация и снимки: ДГ „Слънце“ – Левски

Споделете:

Прочетете също

NS 1

Свилен Трифонов /ПП/ДБ/, Марио Рангелов /ДПС/, Пламен Тачев /ГЕРБ/ – в челната тройка за подкрепа отново на 9-ти юни

Снимка – интернет. На 17-ти април „Плевен прес” публикува поредна анкета, в която зададе въпроса …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *