Деца от 5 селища в община Долна Митрополия показват как се помага при нужда

От 30 август до 3 септември  в гр. Тръстеник се провеждат творчески работилници.   В тях са включени деца   от Тръстеник, Долна Митрополия, Горна Митрополия, Победа и Ореховица.  

Работилница по фотография. Снимка – личен архив.

Работилниците са част от летните дейности на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/,  Центърът за обществена подкрепа /ЦОП/ – Д. Митрополия и читалищата в общината.  В работилниците децата изработват предмети с техниките декупаж, скулптури от глина, занимания по  фотография, театър на импровизацията, рисунки върху керамични съдове.

В петък, 3 септември,  изработените предмети ще бъдат продадени на благотворителен базар   и средствата ще отидат за подпомагане на лечението на доц. Александра Хонг – преподавател в  НАТФИЗ и водещ на движенчески театър на 8 поредни декади на изкуството и културата в гр.Тръстеник от 2012 – 2019г. Доц. Александра Хонг се бори с тежка болест. В Тръстеник тя има много приятели и последователи, които сега и протягат ръка за помощ.  

Доц. Саша Хонг – седналата вляво и студенти от НАТФИЗ пред читалището в Тръстеник по време на Декадата от 2019г. Снимки – архив НЧ „Неофит Рилски“ гр.Тръстеник.

По време на 8 издания на „Общинска декада на изкуството и културата“ на тръстенишкия площад доц.Саша Хонг е  научила близо 1500 деца  от цялата община Долна Митрополия на изкуството на театъра на движението.  Наричат я „духовната майка на БГ звездите“, идва от Ташкент след специализация в Москва, а от 1985 г. е преподавател в НАТФИЗ по пантомима и сценична пластика.

Тази седмица деца от 5 селища на община Долна Митрополия изработват предмети в помощ на нейното лечение.

Участници в творческите работилници 30 август – 3 септември 2021г. Снимка – личен архив.

„Финалът на програмата е  хепанинг на 3 септември с участието на  Дара, група Хоризонт и Чикаго бенд.  С това ще приключат превантивните дейности на  МКБППМН – Долна Митрополия за изминалата учебна година и лятото“, съобщи  за читателите на „Плевен прес“  Марияна Илчева  – секретар на комисията.

Споделете:

Прочетете също

Спортната зала в Плевен – факти и политика

17 МИЛИОНА ЛЕВА СА В БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА Колаж – Плевен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.