Начало | Новини | Деца от ДГ „Слънце” в Левски с високи отличия от национални онлайн конкурси

Деца от ДГ „Слънце” в Левски с високи отличия от национални онлайн конкурси

Децата от група „Мики Маус” на ДГ „Слънце”, град Левски отбелязаха деня на Европа и деня на Земята с виртуални творчески дейности. „Да пазим нашият общ дом – планетата Земя” – това изразиха малките художници в красивите си творби, които участват в национални онлайн конкурси. Талантливите малки художници спечелиха няколко първи индивидуални и голямата колективна награда в първа възрастова група от Национален конкурс на тема „Дивностите и величията на Национален парк „Рила“, организиран от Дирекция „Национален парк „Рила“.

В условията на пандемия и принудителна изолация, децата от група „Мики Маус” на ДГ „Слънце”, град Левски продължават да работят и да творят виртуално подкрепяни от своите родители. Продължават и дейностите по националния еТуининг проект „Аз съм българче обичам…” 2019-2020 г., в който си сътрудничим с детски градини в България – ДГ ,,Знаме на мира” гр. Белене; ДГ „Ален мак”, гр. Горна Оряховица; ДГ „Дора Габе”, гр.Добрич; и ДГ „Конче вихрогонче”, гр. Шумен; ДГ „Слънце”, гр. Павликени.

 Целта на проекта е пробуждане у децата на любов към родния край, създаване на интерес към народното творчество и традиции, запознаване с културни и природни забележителности и развитие на чувство за принадлежност, отговорност и грижа към родината. Чрез проектните дейности децата изразиха себе си в различни виртуални инициативи, предизвикателства и творчески ателиета. Едни от тях са: „Предай нататък! Всичко ще се оправи”!; Ателие за деца и родители „Великденски красотички”!; Онлайн игри – пъзели посветени на 15-ят  рожден ден на еТуининг; Виртуални изложби от детски творби и участия в конкурси: „Моята зелена Европа”, „Зелена Европа, Зелена планета”, които акцентират върху климатичните промени, опазване на околна среда, грижа за природата и екологичния и здравословен начин на живот.

Севдие Алиева, учител в детската градина. сподели следното: “Благодарим на родителите за активното участие в онлайн дистанционното взаимодействие между деца, учители, родители и партньорските детски градини.”

Прочетете също

Плевенчани се поклониха пред паметта на Ботев и загиналите за родна свобода (снимки)

Паметта на загиналите за свободата и независимостта на България бе почетена днес от плевенчани пред …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *