Деца от ДГ „Кокиче“ – Плевен спечелиха призови места в танцово състезание

кокиче1 jpg

Деца от две групи от ДГ „Кокиче“ – Плевен спечелиха призови места в третото издание на SunDance Festival, който се проведе в Сандански от 12 до 14 април. Първо място в категория „Характерни танци“, възрастова група 7 – 10 години, спечелиха деца от група „Слънце“ с танца „Дана Рада“. Група „Моливко“ се пребориха за първо място в категорията Български народни песни, възраст от 3 до 6 години /бейби категория/, с изпълнението си на „Кой уши байряка“. В същата възрастова група, но в категория „Характерни танци“, малчуганите станаха трети с танца „Бела, чао“.

Плевенските деца се класираха в конкуренция с над 1 300 танцьори от България, Сърбия, Гърция, Република Северна Македония, а журито – едни от най-популярните имена на българската танцова сцена и професионални хореографи от Словения и Австралия, трябваше да избират през трите дни между показаните над 400 танцови изпълнения в 9 стила.

По повод достойното си представяне малките танцьори се почерпиха с торта, пяха и танцуваха, а заместник-кметът с ресор „Проекти и хуманитарни дейности“, Елина Димитрова поздрави децата от името на кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов. „С изключителното си представяне децата от ДГ „Кокиче“ показаха как, когато правим нещата с желание, всеотдайно и упорито, резултатите са заслужено високи. Скъпи деца, на всички Вас благодаря за радостта, която ни носите, за това, че сте толкова добри и талантливи и Ви пожелавам преди всичко да сте здрави, успешни и към наградите от състезанието в гр. Сандански да прибавяте и нови“, се казва в благодарствения адрес от д-р Христов.

Заместник-кметът Елина Димитрова също поздрави децата, техните родители и преподавателите в детската градина, а след песните и танците последва снимки за спомен и пожелания за нови поводи за гордост.

кокиче2 jpg

кокиче3 jpg

кокиче4 jpg

кокиче5 jpg

кокиче6 jpg

кокиче7 jpg

кокиче8 jpg

кокиче9 jpg

Снимки: Пресцентър – община Плевен

Споделете:

Прочетете също

545359eca6591ac5f37fce801a876dfb 1

Кметът на Червен бряг: 24 май обединява всички нас около езика и писмеността ни като народ

Уважаеми жители на община Червен бряг, Уважаеми педагози, ученици и дейци на културата, Честит 24 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *