Деца от град Левски се грижат за бездомни животни

ДЕЦА ЛЕВСКИ
Снимка – ДГ “Слънце”

С отговорно отношение към проблемите на бездомните животни и проява на състрадателност към тях, деца и родители от ДГ „Слънце” организираха и проведоха инициатива „Дом за бездомно животно” като част от дейностите по проект „Децата се учат как да защитават животните” на международната организация „Четири лапи”.

Основното цел на проекта е формиране на хуманно отношение към живите същества. През м. октомври двете подготвителни групи в централната сграда участваха и в национална инициатива „Да нахраним бездомно животно”, като в рамките на два дена оставяха храна пред местата, където се крият бездомни кучета и котки в град Левски. В първия уикенд на м. декември, в условията на отдалечено взаимодействие между детската градина и семействата, децата от ПГ „а” 5 г., заедно с родителите си, изработиха домове за бездомните животни. Импровизираните къщи и храна бяха поставени навън, пред блокове и пространства, където лесно могат да бъдат открити от бедстващите животни.

Съвместната работа на деца, родители и учители винаги постига добри резултати. Да възпиташ у човек правилно отношение към животните означава, че вече си поставил основите на отношението към хората и света, информират от ДГ „Слънце” в град Левски.

Споделете:

Прочетете също

448248070 874055034766558 8380731524403706097 n

Започва 18-ият фестивал „Орел на Дунава“ край плевенските села Гиген и Рибен

Снимка – Архив 18-тият фестивал на античното наследство „Орел на Дунава: Улпия Ескус MMXXIV“ започва …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *