Начало | Новини | Деца в Левски се включиха в инициативата “Грижа за книгите”

Деца в Левски се включиха в инициативата “Грижа за книгите”

В „Международния ден на грамотността“ – 08.09.2020, екипите на ЦОП, ЦСРИ и ЦНСТ гр. Левски, заедно със своите потребители, доброволци и любезното съдействие на библиотека „Веселина Геновска“, проведоха съвместна инициатива: „С ГРИЖА ЗА КНИГИТЕ“, която е част от Национална кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“.

Днес светът на книгите е изправен пред истинско предизвикателство и спасяването на този свят е в нашите ръце. Само заедно можем да помогнем на книгата днес, за да я има в бъдеще!“, съобщават от Пресцентъра на община Левски.

Децата научиха, че книгата е извор на знания, нашият живот и това, което остава след нас. Бяха запознати и събеседваха по въпросите свързани с опазването на книгите и как малките усилия на всеки от нас могат да помогнат за спасяването им като ценност. Научиха, че подвързването на книгите е важно – на първо място от уважение към това, което пише в тях, на второ за да ги запазим по-дълго време здрави и хубави и трето за да ни е приятно да ги препрочитаме и след време.

След това всички с желание и ентусиазъм се включиха в инициативата, като залепиха и подвързаха старите книги.

Прочетете също

Общия градоустройствен план ще обсъжда Общинският съвет на Плевен

Общият устройствен план /ОУП/ на град Плевен и землището му ще бъде представен този месец …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *