Детски хирурзи от УМБАЛ „д-р Георги Странски“ спасиха тримесечно бебе

ХИРУРЗИ 2

Снимката е илюстративна.

Лекарите от УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ – Плевен спасиха дете на три месеца от гр. Бяла Слатина, постъпило в тежко състояние. Незабавно детето е прегледано и диагностицирано с чревна инвагинация от доц. д-р Маргарита Влахова, д.м. – началник на Клиника по гастроентерология, и д-р Васил Панчев – лекар  от Клиника по образна диагностикa. Спешното състояние налага извършване на операция, при която се отстранява част от тънкото и дебелото черво на бебето.

Успешната хирургична интервенция е извършена от екип в състав началника на Отделение по детска хирургия д-р Янко Първанов с оператор д-р Биляна Христова – лекар в Детска хирургия, операционна сестра Фиркова и анестезиолог д-р Антония Узунангелова.

Семейството лично изказа благодарност към екипа на Детска хирургия и ръководството на болницата. Малкият пациент е изписан в добро общо състояние и е при своите родители в семейна обстановка.

Споделете:

Прочетете също

441457767 7095821473855128 6866520973874913945 n

Ивелин Първанов, водач на листата на “Възраждане” в Плевен: АЕЦ „Белене“ е национално богатство, което може да работи 1 век

От ляво надясно: Ивелин Първанов – водач на листата на “Възраждане” в 15 МИР Плевен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *