Детска градина в град Тръстеник работи по инициатива за разделно събиране на отпадъци

bubolechki ot lista

В група “Бонбон” в детска градина „Щастливо детство“ град Тръстеник има 20 любознателни творци. За втора поредна година групата работи по инициатива за разделно събиране на отпадъци. В специално създадения клуб „Природа и изкуство“ децата, ръководени от Наталия Петрова-старши учител и Ралица Митова-учител, творят с отпадъчни и рециклируеми природни материали. Родителите съмишленици Симона Христофорова, майка на Виктория и Илина Христова – майка на Георги, помагат на децата да събират хартия, картон и пластмаса.

Заниманията в клуб „Природа и изкуство“ помагат на децата да развиват въображение и умения, да обичат природата и да я пазят. Комбинирането на различни отпадъчни материали активира желанието им за творчество  за създаване на продукти с различно приложение. Децата се учат на екипна работа и да ценят труда на всеки в групата.

Част от събраните отпадни материали се използват в клубната дейност, а останалата предават за рециклиране на “Екопак” – организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки, ангажирана с извозването на събраното под патронажа на община Долна Митрополия. Това е емоционален и важен момент за децата тъй като знаят, че така помагат на природата, на своето бъдеще за по-чист и подреден свят. Мотото на клуба е „С грижа към природата“ и по тази тема са участвали в Областен конкурс– изложба на игрови материали и средства на тема „Детска игрология“ Плевен 2023г.

Bijuta ot slamki
Cvetya ot hatriya
Bonbon 1

Споделете:

Прочетете също

dispanser tuberkuloza 1

От днес до 21 юни в Плевен ще се извършват безплатни прегледи за туберкулоза

От днес, 17 юни, до 21-ви юни в Плевен ще се извършват безплатни прегледи за туберкулоза. В …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *