Депутатът Илиян Йончев проведе срещи с граждани в приемния си ден

ЗАСИЛЕН ИНТЕРЕС КЪМ ПЪРВИЯ ПРИЕМЕН ДЕН НА ДЕПУТАТА ОТ БСП ИЛИЯН ЙОНЧЕВ

Илиян Йончев, депутат от 15 МИР Плевен. Снимка – интернет.

Както „Плевен прес” информира, днес, 10-ти януари, депутатът от БСП Илиян Йончев има приемен ден за граждани от 10.00 до 12.30 ч.в централата на партията в Плевен.

В рамките на два часа близо 20 граждани са споделили с депутата проблеми от личен и обществен характер. Към него се е обърнал директорът на ОУ „Цветан Спасов” Филип Филипов, по повод спешен ремонт на сградата на училището. Сградата е паметник на културата и това още повече налага грижа за нейната фасада. От ремонт и реконструкция се нуждае и физкултурният салон на училището. Депутатът Йончев е поел ангажимент да съдейства за осигуряване на финансиране за ремонтните дейности.

Друг гражданин е поставил въпроса за разширяване на възможностите  за спорт в града на деца и младежи. Обсъдени са възможностите за това, още повече, че Илиян Йончев смята спорта за ключов в живота на децата.

Важен казус е поставила гражданка, която се е сблъскала със Закона за личната помощ. Става въпрос за това, че след назначаването на личен асистент за човек с увреждания, специалната добавка за него бива удържана от местната община. След проверка на случая се оказва, че решението на този казус е в законовите разпоредби. Въпреки това, депутатът смята, че това е неприемливо и ще постави въпроса пред колегите си в от парламентарната Здравна комисия, за да се търси общо решение в полза на социалната справедливост.

Закон за браншовите организации в областта на пчеларството са поискали производители на мед в Плевен. Градът е един от най-големите производители на пчелни продукти, а от 1 200 собственици на пчелни семейства, едва 200 са регистрирани като земеделски производители. И само те имат право да търгуват с пчелен мед.  Затова правата на производителите трябва да бъдат регламентирани по специален начин.   Ето защо предложенията на пчеларите ще бъдат дадени за разглеждане в Министерството на земеделието, за което е поел ангажимент Илиян Йончев.

Пред него граждани са поставили и лични проблеми за разрешаване, за които Йончев е поел ангажимент да съдейства, доколкото това е в рамките на неговите пълномощия.

Накрая депутатът обяви, че всеки първи понеделник от месеца ще има приемна в град Плевен. В останалите три понеделника от месеца, ще има приемни в останалите общини от област Плевен.

Илиян Йончев изказва благодарност към всички, които днес са посетили неговия приемен ден, за да споделят проблеми свързани с личния и обществен живот в Плевен.

Споделете:

Прочетете също

Община Кнежа ще чества 24-ти май с тържествено шествие

Снимка – Община Кнежа На 24-ти май в 10:00 часа Община Кнежа ще отбележи Деня …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.