Депутатът Валери Лачовски: Всички ние имаме отговорността да съхраним и предадем на бъдещите поколения нашата писменост и култура

Снимка – фейсбук страница Валери Лачовски

Депутатът Валери Лачовски беше днес в Плевен на тържеството по случай 24 май, организирано от община Плевен. По повод празника, е написал празнично слово на фейсбук страницата си:

„Честит 24 май – деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност!

Днес се прекланяме не само пред делото на светите братя, дали „на всинца славяни писмо да четат“, но и на всички онези учители и просветители от Средновековието и Възраждането, благодарение които ние днес пишем и четем на кирилица.

Независимо от трудностите, всички ние имаме отговорността да съхраним и предадем на бъдещите поколения нашата писменост и култура.

Българският учител е един от най-големите професионалисти. Учителството е призвание, а да обучаваш е едно от най-благородните дела! Ето защо пожелавам на всички учители много здраве, ползвотворни моменти и кураж да се справят с несгодите. Нека любознателността на Вашите ученици никога не секва! Вдъхновявайте и бъдете вдъхновение!

А на учениците пожелавам да не се отказват от мечтите си! Бъдете силни и амбициозни по Вашия път в училище. Създавайте приятелства и се наслаждавайте на всеки един момент в клас!

Честит празник, България!“

Споделете:

Прочетете също

Започва изплащането на помощи за отопление от 15 август

Снимка – интернет. Изплащането на помощите за отопление за предстоящия зимен сезон (1 ноември 2022 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.