Депутати от Плевен осигуриха нови футболни екипи за деца от спортни клубове

В 1
Снимка – Плевен прес.

На 17-ти януари т.г. депутатите от област Плевен Валери Лачовски и Десислава Трифонова, както и д-р Иван Малкодански осигуриха нови футболни екипи за деца от спортни клубове.

По един футболен екип за деца до 12 години получиха треньорите на отборите на Ученическата спортна школа –Плевен, Емил Цветанов и Красимир Гъдулков, и Николай Тодоров на ФК „Плевен“. Цялата организация за дарението е направена от структурата на ГЕРБ Плевен.

Тримата дарители заявиха, че ще работят активно за това, децата да са ангажирани с повече занимания навън и със спортни мероприятия, отколкото с телефони и телевизионни игри.

„Всеки от нас помни времето от детството си и как по цяло лято родителите ни ни издирваха по улиците, за да ни прибират вкъщи. Днешните деца имат съвсем различно детство. С развитието на технологиите, те прекарват все повече време зад компютрите и телефоните, а не навън с връстниците си, което е вредно не само за тяхното здраве. Изолацията ги прави все по затворени, а заплахите в интернет пространството са все по-големи. Ковид кризата и дистанционно обучение, които продължават прекалено дълго спомагат за обездвижването на децата и за прекарване на все повече време пред електроонните екрани.

За това смятаме, че трябва да съсредоточим усилия към това, да се подкрепят груповите занимания за децата и спорта, така че от една страна да водят по-здравословен начин на живот, а  от друга страна да развиват и социални умения.“ заявиха дарителите.

В 2
Снимка – Плевен прес.
Споделете:

Прочетете също

иеремиева

Конкурс за коледно-новогодишна украса на общините под патронажа на Областния управител

Виолета Иеремиева, областен управител на Плевен. Снимка – областна администрация. В периода 1 – 29 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *