Ден на отворените врати във ВВВУ – Долна митрополия за Деня на независмостта

1IMG 8897 1

Снимка: ВВВУ “Георги Бенковски” – Долна Митрополия

Ден на отворени врати обявява ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия за Деня на независимостта на България – 22 септември.

В празничния ден министърът на отбраната Тодор Тагарев ще открие първото лицензирано хеликоптерно летище за обучение на курсанти за нуждите на ВВС, ВМС, МВР и оперативна база за спешна медицинска помощ по въздуха- HEMS. 

На церемонията ще присъстват представители на институции и ведомства, с отношение към повишаване качеството на учебния процес и дейността по HEMS.

На хеликоптерното летище ще кацнат вертолет Bell-206 от 24-а Авиационна база-Крумово – ВВС, вертолет AS 565MB PANTHER от Морска вертолетна Авиобаза „Чайка“ – ВМС и вертолет AGUSTA от структурата на МВР, Главна дирекция „Гранична полиция“.

С вертолет PANTHER  ще бъде наблюдавана демонстрация на транспортиране на пострадал.

Хеликоптерното летище ще бъде осветено от свещеници от плевенските храмове.

Осем курсанти от специализация „Летец-пилот“ – трети курс ще получат бреветите си за завършен първи авиационен стаж през 2023 г.

За поредна година от летище Долна Митрополия ще бъде даден старта на самолети от леката авиация, участващи в Шестата национална въздушна обиколка на България. Организатори на обиколката са Фондация „Български военновъздушни сили“ и нейните партньори. Очаква се над десет самолета да се включат в обиколката.

Началото на събитията в празничния ден е от 10:30 часа пред Техническата база за ремонт в района на ВВВУ „Георги Бенковски“.

1IMG 8897

Снимка: ВВВУ “Георги Бенковски” – Долна Митрополия

Споделете:

Прочетете също

437754008 748308060749952 2625564414941278339 n

Продължава маратонът на четенето в село Асеновци

В два поредни дни в библиотеката на НЧ „ Съзнание 1894“ село Асеновци продължават инициативите, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *