Деница Сачева встъпва в длъжност днес още преди официално да е избрана от НС

81035 660 370

Оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков и гласуването на предложението поста да заеме Деница Сачева, влиза като извънредна първа точка на днешното заседание на парламента, съобщава БНТ.

В петък досегашният министър Бисер Петков подаде оставка по волята на премиера Борисов. Негови мотиви бяха незадоволителните темпове, с които Социалното министерство работи не отговарят на обществено-политическите очаквания. Въпреки исканията на протестиращите майки на деца с увреждания Петков да бъде върнат на поста, това не се случи.

Бъдещият заместник на Петков на поста- Деница Сачева към този момент е заместник-министър на образованието. В предишното правителство на ГЕРБ тя беше заместник-министър на труда и социалната политика. В 12:00 часа в Министерството на труда Бисер Петков ще предаде поста на Деница Сачева. Любопитното е, че в деловодството на Народното събрание до днес сутринта все още нямаше внесена точка за нейното избиране. Такава са появи извънредно, но не е сигурно, че пленарното време ще стигне днес, тя да бъде гласувана.

Неината кандидатура не се гледа с добри както от страна на опозицията от БСП, така и от коалиционните партньори от АТАКА. Именно националистите критикуват Сачева в разпространение на всеизвестната “джендър анкета” преди близо година по училищата.

Споделете:

Прочетете също

img9931

През 1934 г. в Царство България са забранени политическите партии

На 14 юни 1934 г. в Царство България с наредба-закон са забранени политическите партии. Деветнадесетомайският преврат е държавен преврат в Царство България, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *