„Демократична България – Обединение“ представи кандидат-депутатската си листа

305619239 467346288437980 1433409575733157549 n
Кандидат-депутатската листа „Демократична България – Обединение“ за 15 МИР в Плевен. Снимка “Плевен прес”.

На 8 септември, от 14:00 часа в Пресклуба на БТА в Плевен ПП „Демократична България – Обединение“ представи своята кандидат-депутатска листа за 15 МИР в Плевен, с която ще участва в изборите на 2 октомври 2022г за 48 – то НС.

Пресконференцията бе открита от Стоян Михалев, който информира за себе си следното: „По професия съм музикант, учил съм политически науки и международни отношения. Аз съм човек, който винаги е бил ангажирам с обществени каузи. През целият ми живот съм бил един от изявените български граждани. За мене е особено удоволствие да бъда водач на листата в Плевен, защото първото нещо, което ме изпълни с вдъхновение в този град е културата. Ние от „Демократична България“ сме с много ясна представа, какво е очакването от нас като хора, на които избирателите се доверяват. В последният парламент ние бяхме силата, която каза „бъдете отговорни към българските граждани”. Ние на тези избори отново ще искаме хората да се доверят на разума и да ни подкрепят. Смятам, че парламентарната демокрация в момента е в криза. Успяхме да се преборим и музейните работници получиха едно по – достойно възнаграждение, иначе рискувахме да се получи миграция на тези хора. По отношение на автомагистрала „Хемус“, не можа да се построй тази магистрала, но същевременно за няколко месеца се намериха пари за ускорено строителство и се построи една газова връзка, с която Путин да осигурява газ на своите приятели в Сърбия и Унгария. Това е една газова връзка, в която Борисов има принос. Българският национален интерес не беше защитен. По тази тръба не течеше газ, по тази тръба към България течеше корупция.

Това са неща, по които бъдещите поколения ще ни търсят сметка. Наша основна цел ще бъде да има парламентарно мнозинство, да има парламентарно управление, за да защитим интересите на българските граждани. В момента имаме служебно правителство, което заличава парламентаризма. Едно служебно правителство не може да взима важните решения, които може да вземе един парламент. Няма контрол върху служебното правителство. Бъдещето е в 21 век, времето на инвестициите в човешкия капитал, в наука, в култура и образование”.

В пресконференцията участие взе и Ралица Таслакова, която е втора в листата на „Демократична България – Обединение” за 15 МИР в Плевен, която сподели: „Аз имам две каузи. Първата ми кауза е културата. По професия съм музикант и съм от тези среди. Ние ще си сътрудничим, за да можем да направим всичко възможно културата да се отлепи от дъното на което се намира и да заеме мястото, което ѝ се полага.

Втората ми кауза е свързана с професионалния ми опит. Подпомагане и развитие на гражданското общество и по – конкретно подпомагане на малкия и среден бизнесв региона”.

Свилен Трифонов, който е трети в листата на „Демократична България – Обединение” за 15 МИР в Плевен, посочи които ще са неговите приоритети: „На първо място енергиината диверсификация означава свобода. Това е начина да бъде разчупен монополния модел, по който българската държава се снабдява с жизнено важните енергиини ресурси. За всички трябва да е ясно, че има и друг път. Трябва в най – бърз срок да бъде издаден акт 16 за връзката с Гърция, защото това ще гарантира редовни доставки на по – ниски цени на природния газ.

По темата за околовръсния път, този проблем държавата не можа да го разбере. В края на миналата година нашата местна организация на „Да България” посредством народния представител Ивайло Мирчев действащ към онзи момент, направихме питане до Гроздан Караджов във връзка с околовръсния път. Толкова неадекватни словестни еквилибристики рядко пъти съм срещал. Последното изречение от текста беше „Не можем да се ангажираме с краен срок, за който ще бъде построен този път”.

Това е безотговорно към нашия регион. Околовръсният  път трябва да се превърне в една икономически обособена зона, в която са изградени инфраструктурни комуникационни връзки. Всичко, което бизнеса търси. Отговорност на държавата е да създаде необходимите предпоставки за развитие на района.

Следващото управление на държавата, задължително трябва да погледне на този въпрос, като една възможност за икономическо развитие. Затова искам да ни подкрепите с номер 25 в бюлетината”, довърши още Свилен Трифонов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Споделете:

Прочетете също

424614357 795276045977591 5341292063099429341 n

Макети на есетрови риби от Дунав показват в Белене

Макети на есетрови риби, които обитават река Дунав. В средата най-големият вид – моруна (huso-huso, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *