„Демократична България” и „Продължаваме промяната” ще се обединяват

logo
Снимка – интернет.

С нагласа за обединение днес, 28 януари, в София се провежда организационно мероприятие, на което трябва да се вземе решение от страна на ръководството на „Демократична България” и „Продължаваме промяната” за общо явяване на парламентарните избори на 2 април.

Обединението между двете формации е почти сигурно. За това говорят изказаните мнения на ген. Атанас Атанасов (ДБ) и Кирил Петков (ПП).

Съпредседателят на „Продължаваме промяната” (ПП) Кирил Петков определи като първа стъпка на голям процес обединението между формацията му и коалицията “Демократична България” (ДБ), които преговарят за общо явяване на изборите на 2 април.

Процес, който се казва обединението на добрите сили. Всички демократични общности, партии, хора с каузи и с активности, с идея България да бъде различна държава, да бъде просперираща, започваме голямото обединение. Това, което ще видите е, че следващите три месеца този процес ще продължи като една лавина”, каза Петков, който присъства на Националното съвещание на “Демократи за силна България“. Партията като част от коалицията ДБ обсъжда общото явяване на изборите с ПП.

Другият съпредседател на ДБ Атанас Атанасов очаква подобна коалиция с ПП да доведе до спечелване на предстоящите избори.

“Поставяме си висока цел – първа политическа сила и първи мандат за съставяне на правителство след изборите, защото е изключително важно кой ще управлява страната до местните избори. Ако ние искаме да разбием феодалните владения на ГЕРБ в големите градове на страната, не трябва да допускаме служебната власт, или правителство, доминирано от ГЕРБ, да управлява страната, защото корупционните практики, с които се контролира местната власт, за известни на всички”.

Споделете:

Прочетете също

436425743 736878751763929 8006247594610365398 n

Фолклорен събор “Майски Кукутановец” ще се проведе в Кнежа на 1 май

Фолклорен събор “Майски Кукутановец” ще се проведе в Кнежа на 1 май, съобщава кметът на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *