ДГ „Слънце” в град Левски отправи предизвикателство към родителите – „Един ден без автомобили на ДГ”

ооо

Детска градина „Слънце” в град Левски отправи предизвикателство към всички родители да участват в инициативата „Един ден без автомобили на ДГ”.

Целта на кампанията е да се подобри публичното здраве и качеството на живот, като се експериментира с разнообразни практически решения за придвижване до детската градина , които не замърсяват околната среда.

Тържеството се проведе на 15 май с водещи  г-жа Винанчева и г-жа Папуркова. Децата на ДГ”Слънце” се забавляваха и учеха едновременно. Показаха пред нашите гости: г-жа Александрова – Секретар на МКБППМНЛ, г-жа Ченкова-  учител от СУ”Крум Попов”, Деца и учители от ДГ”Локомотив”, г-жа Сашкова – Секретар на НЧ”Георги Парцалев” и г-жа Христова – Главен редактор на вестник Левски Днес, колко много знаят и могат.

Всяка група беше подготвила различно включване по БДП площадката. Първа група ни показаха безопасно преминаване по пешеходната пътека с бебешки колички и спазиха всички правила. Вторите групи на ДГ”Слънце” участваха със стихотворение и песен за светофара.Трета и четвърта  група от централната сграда показаха как се преминава по велоалеите с велосипед и тротинетки,  три от тях  подарък от МКБППМНЛ. Четвърта група на ДГ”Слънце”филиал гр. Левски участваха с макети  на специализирани автомобили и разказаха за  професиите на хората свързани с човешкото здраве и сигурност. Най-малките деца от яслените групи бяха подготвили балони с послания към тях и ги пуснаха да отлетят в небето. Изненада за всички  малчугани тържеството бяха специализираните автомобили: Линейка, Пожарна кола и Полицейски автомобил.

Посланието към всички е: Да бъдем отговорни и внимателни! Да спазваме правилата! Всеки ден без автомобили е няколко глътки по-чист въздух за нашите деца! Да пазим децата здрави и природата чиста!

DSC07428

DSC07227

DSC07231

DSC07266

DSC07233

DSC07304

DSC07329

DSC07322

ДГ ”Слънце” – Левски

Споделете:

Прочетете също

IOAN

На Еньовден отбелязваме рождението на Св. Йоан Кръстител Предтеча

ИМЕН ДЕН ПРАЗНУВАТ МНОГО ИМЕНА Българската патриаршия чества рождението на Св. Йоан Кръстител на Еньовден …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *