Последни новини
Начало | Новини | ДГ „Локомотив“ – Левски, приключи проект “Заедно за по-добро бъдеще”

ДГ „Локомотив“ – Левски, приключи проект “Заедно за по-добро бъдеще”

Със заключителна пресконференция ДГ „Локомотив“ финализира Проект „Заедно за по-добро бъдеще“, финансиран от „Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства”/ ЦОИДУЕМ/ по КП 33.18-2019, Приоритет 2, Договор № BG33.18-2-015/29.10.2019г. Общата стойност на проекта е 14 507 лв.с продължителност 12 месеца – от 01.11.2019г. до 31.10.2020г.

По проекта, насочен към осигуряване на благоприятни условия в детската градина за съвместна дейност на деца с различен етнически произход, ориентирана към възприемане и пресъздаване на изобразителното и театралното изкуство бяха изградени два клуба:

„Да играем на театър“ – за пресъздаване и съпреживяване на произведенията на художествената литература, където децата интерпретираха, претворяваха приказки, разкази и др. и „Пъстра палитра“ – за овладяване на техники в изобразителното и декоративно-приложно изкуство.

Oбщо 24 деца, от български и ромски произход, участваха в целевата група. Създадена бе подходяща среда, в която учителите, с творческото си въображение, организираха обучение, игри и художествени дейности.

Пред родителите и децата от детската градина бяха представени :„Изложба от творби на децата“ и театралните представления „Дядовата ръкавичка“ и „Житената питка- пътя на хляба“. В неучебно време, през месеците юли и август за децата от детската градина беше организирано „Детско утро“.

Участието на децата в клубовете разви способността им да разсъждават, да наблюдават, да плануват едно действие, да го изпълнят ,като приложат знанията и възможностите, които притежават. Обогати езиковата им култура, способността за изразяване и самостоятелност, нагледно –образното мислене и творческо въображение.Формира умения за колективен живот и дейност.

Със средствата по проекта се обогати материално-техническата база и се закупиха униформи и носии.
Всички проектни дейности донесоха удовлетворение на деца, родители и екипа на детската градина.

Екип на проекта:
Ръководител на Клуб „Пъстра палитра” 4-6 г.: Десислава Дихонова
Ръководител на Клуб „Да играем на театър” 4-6 г.: Василка Ненкова
Ръководител: Радка Добрева Борисова
Счетоводител: Ралица Борисова

Пресцентър на Община Левски

Прочетете също

Община Левски раздаде хранителни пакети на засегнати от епидемичната обстановка

Снимка – пресцентър община Левски. Община Левски  раздаде хранителни пакети на крайно нуждаещи се ,засегнати …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *