Начало | Новини | ДГ „Зора”- Червен бряг приключва изпълнението на първия си международен проект

ДГ „Зора”- Червен бряг приключва изпълнението на първия си международен проект

В периода 01.06.2019 до 31.05.2020  Детска градина Зора – Червен бряг реализира дейности по проект „Възможност за развитие”  № 2019-1-BG01- KA101-061641.По Програма „Еразъм +“, КД 1- „Образователна мобилност на граждани“, сектор „Училищно образование“ за  повишаване квалификацията на учителите.

Основните дейности по проекта бяха насочени към подобряване на предварителната езикова подготовка на участниците, реализираната мобилност и популяризиране на постигнатите резултати.

Пет учители от детската градина заедно със своя директора, взеха участие  в квалификационен курс на тема „ИКТ за обучение и преподаване” гр. Валенсия Испания. Партньор по проекта беше Испански образователен  институт „Есмовия”.

Обучението беше организирано под формата на структуриран курс с теоретико- практически занимания, дискусии и работни срещи. Взаимният обмен на идеи сред участниците в групата спомогна  не само за обогатяване на познания в образователен и културен аспект, но  оказа положително влияние върху качеството на използвания  работен Английски език.

По време на мобилността бяха включени работни посещения в учебни и детски заведения, срещи с учители и ръководства, както и посещение  на уроци  с деца от различни възрастови групи и националности.

Въздействието от дейностите по проекта е многостранно, но най- значимо е въздействието върху квалификацията и  качеството на пряката работа с деца.

Въвеждането на нови подходи и осъвременяване на начините на преподаване поддържа и засилва интереса на учителите и улеснява усвояването на нови  знания и умения.

 Същевременно, родителите, чиито деца посещават  детска градина, засилват своето доверие и уважение към всеки учител, който се квалифицира.

Екипът на ДГ „Зора” оценява големите  възможности, които предоставя Програма Еразъм + за квалификация и развитие, за споделяне на

професионални практики, за установяване на дълготрайни взаимоотношения за бъдещо общуване в европейска учителска общност. Повиши се интереса към програма Еразъм+.

 Придобитата квалификация с европейско измерение мотивира учителите да продължат да развиват своите компетенции за използване на новите технологични средства в преподаването и обучението в електронна среда.

Особено важно за нас са представените резултати  и споделените добри практики от дейностите по проекта пред 45 педагогически специалисти от област Плевен и Враца.

Участниците в образователната мобилност, чрез презентиране и практически упражнения  имаха възможността да запознаят учители, родители, представители на обществеността на града с  възможностите, които предоставя програма Еразъм +  за развитие, усъвършенстване и гарантиране на качествено европейско образование.

Прочетете също

Активисти на ГЕРБ начело с Мирослав Петров – на протеста в защита на партията

Общинското ръководство на ГЕРБ и активисти, начело с областния управител Мирослав Петров, са взели участие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *