Две деца от Белене спечелиха стипендии от Италия за отличните си успехи в училище

BeFunky collage

Снимки: Веселина Иванова/Радослав Мънев

По време на официалното откриване на празниците на Белене на 1 септември побратимената на Белене община Вигонца в Италия, ще даде стипендия на изявени и отлични ученици. Тази година това са дванадесетокласниците от СУ „Димчо Дeбелянов“ Веселина Иванова и Радослав Мънев. И двамата ще получат по 750 евро.

Веселина Иванова Иванова е родена на 15 юли 2005 г. Тя е отлична ученичка, участничка в редица конкурси, образователни състезания и училищни проекти. Сред тях е и „Еразъм+“, където Веселина участва от 2018 г. насам и е един от ръководителите. Получава награди за отличен успех през годините, както и грамота за активно участие в извънкласни дейности и за принос в утвърждаване авторитета на СУ „Димчо Дебелянов“ . Увлечена е по фотографията и със свои снимки участва в множество фотоконкурси, в които печели призови места. Обича природата, вълнува я нейната необятна красота и многообразие. Участва в множество инициативи с еконасоченост, в образователни лагери и клубове. Активен спортист и любител на народните танци е.
Нейната

мечта е да стане лекар. Стипендията, която ще получи, ще инвестира в образованието си в медицински университет. Твърдо убедена е, че това е пътят й след завършване на гимназията.

Радослав Захариев Мънев е роден на 27 декември 2005 г. Активен е в училищни и извънкласни дейности, участник в конкурси и образователни състезания. Обича поезията и участва в редица литературни конкурси. Награждаван за отличен успех от училището. Две години подред получава грамота за активно участие в извънкласни дейности и за принос в утвърждаване авторитета на СУ „Димчо Дебелянов“ . Успешни са участията му в Национално състезание „Моята Родина“.
Обича историята и с нея свързва обучението си след гимназията. Казва, че парите от стипендията ще вложи в образованието си във висше учебно заведение.

Снимки:

Веселина Иванова/Радослав Мънев

Споделете:

Прочетете също

Cherven brqg1

Вижте новото работно време на Информационния център на община Червен бряг

Новото работно време на Информационния център на Община Червен бряг е от 07:30 до 18:00 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *