Две болници в Троян получиха дарение дихателни апарати

Дихателен апарат. Снимката е илюстративна.

На знаков ден, 6-ти автуст – Преображение Господне, две болници в град Троян получиха като дарение дихателни апарати. Това са Многопрофилна болница за активно лечение и Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести.

Двата дихателни апарата са дарение от фирмата „Композит – Х“ АД, базирана в град Летница, ловешка област. Стойността на двата апарата е 56 400 лв. Апаратите са модел ICU Ventilator SH300, който медицинските специалисти оценяват като много добри. Двете болници в Троян са сред одобрените от Министерството на здравеопазването здравни заведения за лечение на пациенти с Ковид 19.

МБАЛ – гр. Троян. Снимка – интернет

По повод направеното дарение, изпълнителният директор на фирмата „Композит – Х“ АД, Дан Френч, казва следното:

„Насочихме се към тези болници, защото видяхме, че те имат реален недостиг на подобна апаратура, а в същото време имат квалифициран персонал, който има натрупан опит в работата с подобни вентилатори. Дарението ще бъде от полза на болниците и след пандемията, но сега наистина е времето, в което трябва да подпомогнем лекарите на първа линия. Използваме случая и за да благодарим на СБАЛББ Троян за оказаната преди няколко години навременна и ефикасна медицинска помощ на служител на предприятието.“.

Многопрофилна болница за активно лечение на белодробни болести. Снимка – интернет.

Управителите на двете болници, както и общинското ръководство на град Троян са благодарни на фирмата за своевременното дарение и с благодарност са го приели, информират нашите източници. Апаратите са приведени в действие и ще бъдат използвани при необходимост.

Прочетете също

Община Плевен призовава: Да карантинираме колите поне за ден през Европейската седмица на мобилността

Атрактивни награди за атрактивни снимки ще раздаде Община Плевен

Община Плевен призовава: Да карантинираме колите поне за ден през Европейската седмица на мобилността Община …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *