Два сигнала са постъпили в РИК – Плевен към 13:00

640 420 edna zhalba razgledali v rik tyrgovishte
Жалбите са от представители на “Изправи се! Мутри, вън!” и “Републиканци за България”

Два са сигналите за нередности при провеждането на парламентарните избори на територията на област Плевен. Жалбите до РИК – Плевен са от страна на КП “Изправи се! Мутри, вън!” и “Републиканци за България”.

Водачът на листата на ИСМВ Юлиян Ненчев е подал сигнал за нарушения на Изборния кодекс, изразяващи се в допускане на повече от един застъпник от ДПС и от РБ в СИК 001, 002 И 003 в град Искър. От РИК съобщават, че към момента на извършената проверка от тяхна страна в посочените секции не са допускани повече от един застъпник от цитираните политически субекти.

От името на областния координатор на “Републиканци за България” Христослав Михайлов е постъпила жалба за нарушения на Изборния кодекс в секциите в СУ „Св.Св. Кирил и Методий” в Пордим.

“Видно от преписката, към момента на извършената проверка РИК – Плевен е установила, че посочените категории лица в подадената жалба нямат право да гласуват на секции, в които не са вписани по предвидения ИК ред. Това, че те имат качеството на представители на политическа партия не й дава повече права от тези на другите избиратели. Колкото до преброяването, не е започнало, за да може да се правят изводи в посоката визирана в подадената жалба”.
С този мотив жалбата на РБ се отхвърля като неоснователна.

Споделете:

Прочетете също

1 16

Гинеколозите от “Мама и Аз” оперират с уникална за България система за 3D хирургия  

ЕКИПЪТ Е ЧАСТ ОТ ЕДИНСТВЕНОТО ГИНЕКОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ У НАС, ОКОМПЛЕКТОВАНО С ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ АПАРАТУРА ЗА …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *