Последни новини
Начало | Новини | Два паркинга към “Тибор” и увеличение капитала на дружеството ще обсъждат на мартенската сесия

Два паркинга към “Тибор” и увеличение капитала на дружеството ще обсъждат на мартенската сесия

Общинският съвет в Плевен е включил в дневния ред на мартенското си заседание въпроси за увеличаване капитала на общинската фирма „Тибор“, която стопанисва Кооперативния пазар в града. Увеличението на капитала на дружеството се налага заради наличието на 9 % собственост на общината в него, информира председателят на ОбС Мартин Митев. По силата на това обстоятелство дружеството е трябвало през годините да внася наем в общинския бюджет, което не е ставало и по този начин са се трупали задължения към общината.
Тези 9 % са довели до задлъжнялост на дружеството в размер на 141 хиляди лева и с толкова ще бъде увеличен капитала му, информира председателят на ОбС. Припомняме, че на една от предходните сесии беше решено тези девет процента да бъдат като апортна вноска в капитала на дружеството. С увеличението на капитала ще се изчистят всички негови задължения.

Освен това ще се реши и прехвърлянето на двата паркинга на Кооперативния пазар от общинската фирма „Център за градска мобилност“ към фирма „Тибор“.
Обсъждането за увеличение  капитала на „Тибор“, са включени като точки 15 и 16 от дневния ред на сесията.

Прочетете също

Млади доброволци в битката с коронавируса в град Левски

Снимка – пресцентър община Левски Млади доброволци се включиха в битката за предпазване от заразата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *