Двама плевенски депутати с изказвания в НС за избора на кабинета „Денков-Габриел”

НС

Двама от осемте плевенски депутати направиха днес изказвания в НС във връзка с избора на кабинета „Денков-Габриел”. Това са Тошко Йорданов от ИТН и Радостин Василев – независим. Ето какво казаха:

class="wp-block-image size-full">ТОШКО

Тошко Йорданов: „Днес ще гласувате правителство съставено от партии, които лъжат напълно безсрамно. От една страна са ПП, които лъгаха, че съществуват, за да унищожат ГЕРБ. До тях пък, е придатъкът им ДБ. Който лъжеше, че ДПС са най-голямото зло, което трови държавата и с тях на една маса няма да седнат.

От другата страна пък са ГЕРБ. Които твърдяха, че техният аматьор от ПП и ДБ, са разсипали страната и са я хвърлили в хаос. И сега ще дадат властта на същите тези аматьори, вероятна за да доразсипат страната. И след малко ще имаме коалиция на лидерите без имунитет.  Малко е срамничко.

Уважаеми български граждани, абсолютно сте прави. Тук е пълно с лъжци, страхливци и измамници. А техните партии се казват „Продължаваме промяната”, „Демократична България”, ГЕРБ и ДПС”.

ВАСИЛЕВ

Радостин Василев: „Истината е, че не можем да убеждаваме българското общество, че един човек, който не е съгласен с политиката на „Продължаваме промяната” или „Демократична България”, е руски агент, шпионин, враг на народа ни или каквото и да било. Просто има хора, които имат лично собствено мнение.

Не може в тази зала българското общество да бъде разделяно между Русия и Съединените щати. Сега използвам възможността да се обърна към представителите на дипломатическите служби в България. Българският народ е древен, мъдър, той е люлката на европейската цивилизация.

Аз като български гражданин не мога да приема, че някой ще съгласува с вас български служби, дори български министри. Независимо дали сте в Москва, във Вашингтон или Европейския съюз.

Как може когато ние имаме абсолютно различни политически възгледи за развитието на България, когато определяме една група от представители в Парламента като корупционери, друга като реформатори, да се прегръщаме в противовес на интересите на българския народ.

И нещо много важно. „Продължаваме промяната” вече няма идеология. Антикорупционната линия, с която спечелихте доверието на българските граждани, безвъзвратно е загубена. Еврозоната и Шенген не са в дневния ред на българското общество и те не могат да бъдат идеология. И заради това няма да ви има.

Всички обвинения за някакви тайни сили, за служби и опитите да бъдат дискредитирани българските институции в никакъв случай няма да ви помогнат в едно бъдещо управление. Защото това са българските институции, а не институциите на „Продължаваме промяната”, „Демократична България”, ГЕРБ, ДПС, ИТН.

Когато няма институционално уважение, когато не спазваш елементарни принципи във воденето на политика, това показва, че не си в състояние да отговориш на очакванията на обществото”.

Двамата плевенски депутати, които се изказаха днес в НС, са гласували против кабинета „Денков-Габриел”.

Споделете:

Прочетете също

452647585 881642437340903 4772664195016882653 n

С курбани почетоха свети Илия в червенобрежко

На 20 юли всяка година Православната църква прославя свети пророк Илия – един от най-великите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *