Да убием Стойка Гатева

Детска градина „Надежда“. Снимка – интернет.

Цяла България научи името на детската учителка Стойка Гатева от детската градина „Надежда“ в Плевен. „Герой“ от анонимен аудио запис пуснат в социалната мрежа. Подателят Спас Спасова /правописът запазен – б.а./, се оказва с фалшив профил. От записа се чуват груби и просташки реплики към децата. Това се оказва манна небесна за вестници, телевизии и интернет сайтове.

Като лешояди към плевенската детска градина „Надежда“ се спускат репортери.  С драматичен глас съобщават „новината“, че „родителите са в шок“ /btv/, „нов случай шокира обществото“ /novini.bg/, „крясъци и обиди в детска градина в Плевен“ /в-к „Монитор“/. Останалите медии препредават „новината“.

Мрежата кипи от коментари, всичките с искане не само за камери и уволнение на учителката, но и с откровени заплахи за смърт.

И никъде, абсолютно никъде не се чу гласът на въпросната учителка, нейната версия за въпросния запис. А в цялата тази история със записа, въпросите висят със страшна сила.

Кой стои зад фалшивия профил „Спас Спасова“ и не е ли това учителка от същата детска градина ? Защо точно сега се пуска въпросният запис  и не е ли свързано това с бъдещия конкурс за директорско място ? Направена ли е от компетентните органи съответната експертиза на записа и има ли в него монтаж ? Нещо, което е очевидно за непредубедения слушател ! Защо има премахнати реплики във втората версия на аудио записа ? Защо със същото настървение медиите не отразиха преди три години спасяването от сигурна смърт на дете от същата градина от въпросната Стойка Гатева ? Защо в община Плевен няма нито един сигнал срещу Стойка Гатева, а анонимният автор на сигнала твърди обратното ? На какво основание репортерката на btv твърди, че „Записът е направен зад вратата на група Детелина“ ? Откъде знае това и защо не посочи доказателства ? Кой осигури на въпросната репортерка среща с майката на детето към което има реплика за напикаване ?!

И най-вече – защо с подобно настървение репортери на btv и Нова не дойдоха в Плевен когато се продаде стъкларския завод или изчезна Йоско – собственика на Хлебозавода, или се направи незаконното сметище в Буковлък ? Ама за това се иска кураж да си сложиш главата в торбата, къде по-лесно е да застанеш с микрофона пред детската градина заради анонимен аудиозапис с ругатни към децата и обявиш името на детската учителка, която била „разпозната“. При това не от специалисти по кибер престъпления, а от директорката.

И още, и още въпроси, чиито отговори искат много работа, познания, информираност, анализ, обективност и неистов стремеж за справедливост. Това обаче е неблагодарна работа, за това по-добре да убием Стойка Гатева – виртуално, и проблемът ще се реши.

Споделете:

Прочетете също

До 10 000 лева за библиотеките дават от Министерството на културата

Снимка – Интернет Министерството на културата обяви на официалната си страница в интернет отворена сесия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.