„Да слезем от колите и да повървим пеша“ призоваха организаторите на VI-ти пешеходен поход Плевен – Тотлебен

Kmet Totleben i Milkana

Вдясно
Красимир Танчев – управител на „Милкана“ ЕООД и кмета на с.Тотлебен Емил Гашев. Снимка – “Плевен прес”.

На 20 септември в пресклуба на БТА, Красимир Танчев – управител на „Милкана“ ЕООД и кмета на с.Тотлебен Емил Гашев представиха инициативата Пешеходен  поход Плевен – Тотлебен.

Тя се провежда за шести пореден път. Маршрутът е дълъг 25 километра и се изминава   за 4 до 6 часа. Освен „Милкана ЕООД“, ТНМ текстил, Община Пордим,  местната земеделска кооперация и  „Плевенски хляб“  са спонсори на събитието.

Първите участници в  похода са били предимно близки и приятели на организаторите – около 70 души. В 5-тото издание са се включили повече от 350 човека. Най-младият  участник досега е бил шестгодишно момче, а най-възрастният – 84-годишният бай Христо.  Организаторите очакват на шестото издание да се съберат повече от 400 души.

Походът е обезпечен с полицейска охрана. Предвидени са автомобили за по-неиздръжливите и  автобуси за обратния маршрут до Плевен.

Сборният пункт, в събота на 25 септември, е на изхода на град Плевен за село Гривица,  до Кожухарската чешма. В 8.30ч. преди старта участниците ще получат отличителни тениски и купон за участие. За  всички са осигурени маски за лице, тениски, минерална вода, плодове, шоколади и още подкрепящи продукти.

Маршрутът е живописен, има вероятност за срещи с фазани и яребици и върви по стария път за Славяново.

Походът  приключва в центъра на село Тотлебен. Както всяка година походниците ще бъдат посрещнати с музика,  кратка програма и почерпка.

„Когато се правят добри дела, това става заразно. Увеличаването на участниците всяка година и заявката на повече фирми да бъдат спонсори потвърждават това “, каза кметът и добави, че не е нужна предварителна подготовка, но е нужно участниците да са с удобни обувки.

Използвайки случая кметът Гашев разказа за  новоасфалтираните улици, тишината и спокойствието на живота на село. Той сподели, че  заради пандемията много млади семейства са си купили къщи в Тотлебен.  “Целта ни е да пропагандираме здравословния начин на живот, да провокираме интерес към директното общуване и създаването на нови приятелства, и да покажем красотата на с. Тотлебен“,  беше категоричен той.

Споделете:

Прочетете също

dyjd

Облаци и дъжд днес в плевенско. Температурите падат

Днес, 14 юни, в плевенско и Централна Северна България облачността ще е променлива, по-често значителна. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *