Да подкрепим с гласуване сградата на ЦРД в международен конкурс

crd10

Стартира европейският конкурс на Баумит за най-красиви фасади „Life Challenge 2020”. В конкурса, който се провежда на всеки две години, са подали заявление за участие 387 избрани фасади от 25 държави от Европа. Затова „Life Challenge 2020” означава избор на най-добрата измежду най-добрите фасади от всички участващи държави.

Шест са категориите, в които ще се състезават фасадите на Баумит:

1. Еднофамилни къщи – ново строителство;

2. Жилищни сгради – ново строителство;

3. Нежилищни сгради – ново строителство;

4. Термично саниране;

5. Реновиране на исторически сгради;

6. Вдъхновени от структурата.

Плевенският обект е за реставрацията на Центъра за подпомагане на личностно развитие – ЦРД, който е на ул. „Дойран” № 79. Той се състезава в категория „Реновиране на исторически сгради”. Журито, съставено от изявени архитекти от 13 държави, е започнало предварителния подбор на фасадите, които ще се класират за финалния кръг. От българска страна член на журито е арх. Светослав Станиславов.

От 07 февруари 2020 г. до 15 април 2020 г. /до 12.00 часа на обяд/ ще се проведе и публично онлайн гласуване. Всеки гласуващ ще може да подкрепи еднократно избрана от него фасада, като посочи своята оценка от 1 до 5.

Фасадите, които съберат най-много харесвания от публичния вот в отделните категории, ще бъдат обявени на тържествена галавечер във Валенсия на 14 май 2020 г.

Гласувайте! Да подкрепим плевенската фасада на:

https://baumit.bg/lifechallenge2020/projects/historical-renovation/2437/centar-za-lichnostno-razvitie-pleven

Споделете:

Прочетете също

кардиостимулатор 1

Кардиолози в “Сърце и Мозък” имплантираха сложен кардиостимулатор нa 95-годишна пациентка

Виcокотехнологичен кaрдиоcтимулaтор бе имплантиран на 95-годишна пaциенткa, поcтъпилa по cпешноcт c много бaвен cърдечен ритъм …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *