Дарение от книги получи СБАЛ по кардиология в Плевен

дарение 2

Дарение от 71 книги от различни жанрове и автори получи ден преди Деня на народните будители СБАЛ по кардиология в Плевен. Зад жеста стои адвокат Калина Михайлова и нейният екип, заедно с гимназистката Деница Дакова. Книгите са събрани в рамките на ABLE Mentor seasons 17 – програма за индивидуално менторство, насочена към ученици в 10 и 11 клас.

„Книгите са събрани чрез инициирания от нашите дарители социален проект „С книга към здраве“. Благодарни сме на адвокат Михайлова и екипа й за жеста на подкрепа и добронамереност. Знаем, че когато хората постъпват в болница, са малко или много притеснени и напрегнати. Наред с всеотдайните грижи на нашите екипи, книгата е прекрасен начин това напрежение да бъде намалено, а пациентите ни да са по-спокойни по време на своето лечение, да се отдалечат от мислите за заболяването“, сподели д-р Валентин Христов, специалист по кардиология.

Социалният проект с участието на ученици вече има своите съмишленици и на територията на кардиологичната болница, научихме от д-р Христов. Лекари, медицински сестри и други членове на екипа допълват книжния фонд със заглавия от личните си библиотеки. Новата инициатива ще даде възможност за обособяване на кътове с книги във всяко отделение.

СБАЛ по кардиология, Плевен е специализирана за лечение на сърдечносъдови заболявания. Болницата разполага с отделения по: обща кардиология, интензивно кардиологично лечение, неинвазивна диагностика, инвазивна кардиология и кардиостимулация, както и с клинична лаборатория.

дарение 1
дарение 3

Снимки и текст: СБАЛ по кардиология в Плевен.

Споделете:

Прочетете също

dyjd

Облаци и дъжд днес в плевенско. Температурите падат

Днес, 14 юни, в плевенско и Централна Северна България облачността ще е променлива, по-често значителна. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *