Даниел Митов в Плевен: ГЕРБ ще подаде ръка на политическите партии, които са идеологически близко до него

ГЕРБ 4
От ляво на дясно: Десислава Трифонова, трета в листата на ГЕРБ-СДС Плевен, Валери Лачовски, областен координатор на ГЕРБ, водач на листата за 15 МИР Плевен, депутат в 45-то и 46-то НС, Даниел Митов зам. председател на ГЕРБ Снимка – Плевен прес.

ГЕРБ – Плевен проведе пресконференция на 3-ти ноември в прес клуба на БТА-Плевен по актуални въпроси от предизборната кампания. Присъстваха Даниел Митов – зам. председател на ГЕРБ, Валери Лачовски – областен координатор на ГЕРБ-Плевен и водач на партиината листа за 15 МИР Плевен, както и Десислава Трифонова, трета в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ-СДС Плевен.

Пред журналистите Даниел Митов изложи основните виждания на партията за ситуацията в момента по отношение на кризите в страната. Ето какво каза в Плевен зам. председателят на ГЕРБ:

„На страната е нужно стабилно правителство, подкрепено от парламентарно мнозинство, което да изведе страната от задълбочаващи се все повече кризи. Кризи, в които ни вкара президентът Радев и неговите служебни правителства. Те, както и президента Радев не могат да управляват кризи, това е очевидно. Ако след тези парламентарни кризи няма стабилно управление с ясна политическа цел и програма и решения – не ни чакат добри времена.

Виждаме как в последните седмици се развива пандемията. Служебните кабинети проспаха цяло лято. Не направиха нищо, за да популяризират ваксинацията. Изгубиха ценно време, за разлика от други държави, които през лятото ваксинираха населението си, за да посрещнат есента сравнително спокойно.

Ние обаче вървим към локдаун ако цифрите продължават така. Така се получава когато президентът и назначения от него здравен министър бяха знаме на Ковид скептиците и антиваксърите. Сега, когато видяха, че са сбъркали в преценката си, не могат да убедят никого. И вчерашното държане за ръце, което беше определено от хора с чувство за хумор, като танц пандевритмия, няма да свърши никаква работа. Отговорността за това е на Румен Радев и неговия здравен министър. Отговорност за тежкото положение на бизнеса защото мерките за неговото подпомагане не работят,носят отговорност за това, че всеки ден умират хора, че здравеопазването се задъхва. Все неща, за които обвиняваха нас.

Но когато ГЕРБ управляваше, ние нищо не знаехме за този вирус. В началото на пандемията не се знаеше този вирус какъв е, колко е вирулентен, колко е летален. Всички държави по света се опитваха да отгатнат най-правилния начин, по който да действат.  След това обаче служебните кабинети имаха всички възможности да популяризират ваксинацията и да не стигаме до тази много тежка четвърта вълна.

Виждаме и икономическата инфлация – растящи цени на тока и горивата, на хранителните стоки. Всичко това можеше да бъде управлявано много по-добре. Ясно е, че инфлацията не е български феномен. Но не биваше да бъде допускано растежът на инфлацията да е толкова стръмен.Ние предложихме модел как могат да бъдат регулирани цените на горивата, както и цените на тока , но никой не ни чу. Служебният кабинет си прави каквото знае. А той всъщност нищо не прави.

Лъжат, че цената на газа била намалена. Не е намалена, защото не знаят как. Ако имат малко достойнство и разум, могат да погледнат какво им предлагаме. Защото ГЕРБ в продължение на годините е изградил капацитет за управление и знае как работят системите.

Притеснени сме и от институционалната криза, която се заформя. А тя е породена от отмъстителността, с която президентът Радев и служебния кабинет се занимават с чегъртане. И нищо не изчегъртаха. Така не се градят стабилни и добре работещи демократични институции”.

Като пример в това отношение Митов посочи Бойко Рашков, който „не спря да тормози хора”, а МВР директно се намесва в изборния процес.Заплашва, привиква в полицията

Даниел Митов каза, че ГЕРБ ще се постарае това да бъде отразено в докладите на всички международни организации , които наблюдават изборния процес в България.

Що се отнася до разписките, за които ЦИК е взел решение да се броят и сравняват с машинните протоколи, ГЕРБ не вижда никакъв проблем в това. Опонентите на това решение сами са настоявали по време на управлението на ГЕРБ, това да се извършва, а сега не го искат, каза Митов. И добави, че те дължат отговор за това свое поведение. Броенето на разписките и сравняване на броя им с този от машинния протокол гарантира, че вотът е бил честен, добави Митов. Според него има съмнения за към начина, по който се организира писането на софтуерния код, неговото съхраняване и възможностите за манипулация на самия код.

Според Даниел Митов е тежък популизъм твърдението на някои партии, че ще запушват канали, от които изтичат средства. Това издавало непознаване на начина, по който функционира бюджета и държавата изобщо. От БСП са предлагали 30 млрд. такива средства, после станали 11, в момента Асен Василев обещавал 8 млрд.лв.

Любопитно е как точно ще бъдат доставени тези милиарди, каза Митов. Според него така се създават нереални очаквания в хората и нарече илюзии строенето на мостове над Дунав, на магистрали и увеличение на пенсиите. Това е просто предизборна измама. Няма такива средства, които могат да се набавят по начина, който описват опонентите на ГЕРБ. Антикорупционни мерки са необходими, но те не могат да докарат някакви митични милиарди в бюджета, каза още Митов.

Той изрази недоумение от спирането на парите за строителството на АМ „Хемус” и нарече това нахалство и недалновидност. Икономиката се развива през инфраструктура и АМ „Хемус” е от ключово значение за региона. Спекулирането с пари, които се давали авансово, е неоснователно, защото става въпрос за предварителното закупуване на материали на определена цена и даването на тези пари е срещу банкови гаранции. Спирането на инфраструктурното развитие на страната е огромен проблем, който създава проблеми по цялата верига.

Държим да бъде строена АМ „Хемус” каза Даниел Митов, да бъдат възстановени средствата за нейното изграждане. ГЕРБ ще направи всичко възможно това да се случи.

Според Митов ако се стигне до строеж на АЕЦ Белене, това трябва да бъде правено със средства на държавата и собствеността трябва да бъде българска. Да няма зависимости от североизток.

Даниел Митов призова плевенчани да гласуват за кандидат президентската двойка проф. Герджиков и полковник Митева, тъй като Радев „трябва да бъде отстранен победен на тези избори защото е нарушил рамките на българската Конституция, разедини тежко българската нация и до ден днешен се занимава с политически интриги”.

ГЕРБ ще подаде ръка на политическите партии, които са идеологически близко до него, информира  Митов и ще се стремят да започнат преговори с тях.Той се надява всички да са си научили уроците, а „ние се държим достатъчно прилично към останалите”.

На въпрос към Десислава Трифонова как ще се помогне на зеленчукопроизводството в област Плевен, тя каза, че това ще стане чрез еврофинансиране, още повече, че ГЕРБ е направил целенасочено финансиране към Северозападен регион. ГЕРБ ще запази това и ще иска увеличаване на помощта, за да може земеделските стопани от плевенска област да диверсифицират дейността си. Това да стане чрез стимулиране на зърнопроизводителите, които са на терен в плевенска област и са изградили бизнеса си, да започнат да отглеждат плодове и зеленчуци. Ще се работи за възраждането на тези сектори в област Плевен. В същото време ще се търси възможност и за преработка на продукцията, както и насърчаване към биопроизводство.

Водачът на листата на ГЕРБ в Плевен и председател на областната структура Валери Лачовски сподели, че кампанията им ще продължи със срещи с хората съобразявайки се със ситуацията в момента. Неговото впечатление е, че хората имат фалшиви очаквания за промяна. Ако тя е като тази през изминалите 6 месеца, той лично не избира промяната.

„ГЕРБ не управлява 6 месеца, през които хората се нагледаха на шоуто”, каза Лачовски и призова да се вземат адекватни решения от всички за бъдещето на страната и плевенски регион. Сега е момента на можещите и знаещите, смята Лачовски, а ГЕРБ е доказал, че може и знае как да се справи с кризата. Трябва да има правителство и трябва държавата да застане зад всички нас, смята лидерът на ГЕРБ  Плевен.

ГЕРБ-СДС ще участват в изборите за президент и парламент на 14-ти ноември, с № 32.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

Споделете:

Прочетете също

640 420 sela bez tok zaradi otkradnata zhica

Разкриха кражба на ток в село Милковица

Разкриха кражба на ток в частен имот в село Милковица на 12 април. Електрическото табло …

Един коментар

  1. Най – хубавото, което направи ГЕРБ в своите редици е, че се освободи от такива като Тошко Гетов и Христина Янчева. Те с нищо не помогнаха. Само консумираха авторитета на ГЕРБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *