Гулянци даде старт на Коледно-новогодишните тържества

ГУЛЯНЦИ

На 9 декември кметът на общинатаЛъчезар Яков и децата на Гулянци запалиха светлините на коледната елха в центъра на града. Празникът обедини вдъхновението и усърдието на община, читалище, детска градина, училище, МКБППМН и ЦОП.

Децата, техните учители и родители подредиха изложба от коледни лакомства, с които по-късно зарадваха минувачите и присъстващите на събитието. За всички имаше домашни сладки и горещ шоколад. Екипът на НЧ „П. Р. Славейков“ беше подготвил празнична програма, в която се включиха самодейците, ТС при СУ „Хр. Смирненски“ и малчуганите от ДГ „Незабравка“. Кметът Лъчезар Яков благодари на всички, които се ангажираха с организацията и провеждането на празника. „Радвам се, че откликнахте на идеята ни и сме заедно днес тук, за да дадем старт на тържествата и да зарадваме децата. Пожелавам преди всичко здраве и много настроение през следващите дни!“ – поздрави той множеството на площада.

Празниците в Гулянци ще продължат на 22 декември от 18:30 часа в салона на НЧ „П. Р. Славейков 193“, когато ще се състои традиционният концерт „Коледни звънчета“. Тогава децата ще посрещнат и най-чакания гост – Дядо Коледа. Преди събитието гражданите ще могат да разгледат подредената от ЦОП гр. Гулянци изложба от детски рисунки и Коледен базар на детската градина и училището.

Г 2
Г 3

Текст и снимки – община Гулянци.

Споделете:

Прочетете също

1 16

Гинеколозите от “Мама и Аз” оперират с уникална за България система за 3D хирургия  

ЕКИПЪТ Е ЧАСТ ОТ ЕДИНСТВЕНОТО ГИНЕКОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ У НАС, ОКОМПЛЕКТОВАНО С ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ АПАРАТУРА ЗА …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *