Град Левски празнува славни годишнини

ЛЕВСКИ
град Левски, централен площад. Снимка – Плевен ппрес.

Град Левски ще чества 185  години от  рождението на Васил Левски  и 77 години от обявяване на селището  за град на 18 юли

Празничните прояви започват на 16 юли/събота/  в  9:00 ч. с IV кръг от Държавен шампионат по автомоделизъм за електромодели – квалификации на  спортните  площадки в ОУ „Максим Горки“ гр.Левски.

Състезание по плуване  ще се проведе на Общински плувен комплекс – Левски от 13 :00 ч.

 На 17 юли /неделя/ са финалите и   официалното  закриване   в 14,:0 ч.  на  IV кръг от Държавен шампионат по автомоделизъм за електромодели  с награждаване  в ОУ „Максим Горки“ гр.Левски.

Открит турнир по тенис на корт за наградата на кмета на Община Левски ще се проведе на 17 и 18 юли  на Общински спортен  комплекс – Левски.

 На 18 юли, празникът на град Левски  в деня на  185 –та годишнина от рождението на Апостола тържествено ще бъде издигнато  знамето на Община Левски и отслужен празничен водосвет в 10:30 ч. на открита сцена пред Общината.  Децата на град Левски ще отправят празничен поздрав към жителите и гостите на град Левски.

Гражданско поклонение пред паметника на Васил Левски ще изрази   обичта, почитта  и признателността на поколенията към Апостола на Свободата.

Детска арт-работилница в парковата част до сградата на Общината  ще покаже рано сутринта, от 9:00ч. на 18 юли, творческото вдъхновение на децата  с рисунки  върху фолио , хартия  и  керамични фигурки. Деца ще рисуват мечтите си, семейството и  родния град.

Празнична програма  продължава вечерта от 20:00ч. с участието на Дует „Ритон“ на открита сцена пред Община Левски.

ПЛАКАТ
Споделете:

Прочетете също

1 16

Гинеколозите от “Мама и Аз” оперират с уникална за България система за 3D хирургия  

ЕКИПЪТ Е ЧАСТ ОТ ЕДИНСТВЕНОТО ГИНЕКОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ У НАС, ОКОМПЛЕКТОВАНО С ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ АПАРАТУРА ЗА …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *